FPTR: Peste 40.000 de locuri de cazare sunt pregătite pe litoral în minivacanţa de 1 Mai

Conferinta_de_presa_Eforie_Nord
Reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) spun că, pentru minivacanţa de 1 Mai, pe litoral sunt pregătite peste 40.000 de locuri de cazare, dar că este greu de spus câţi turişti vor veni efectiv în această perioadă, deoarece românii preferă să petreacă Paştele acasă, iar apoi ar putea veni la malul mării dacă vremea va fi frumoasă.

Preţurile pentru această perioadă ajung de la 40 de lei pe noapte, la un hotel de două stele în sudul litoralului, şi până la 1.500 de lei pe noapte, la o unitate hotelieră de cinci stele în zona cluburilor din Mamaia.
Potrivit prim-vicepreşedintelui executiv al FPTR, Dragoş Răducan, multe hoteluri vor fi închise în perioada menţionată pentru că administratorii lor nu le-au putut renova.
„Se deschid, dar nu foarte multe, pentru că anul acesta vor reintra în circuitul turistic multe, multe hoteluri din staţiunea Neptun. Hoteluri care au fost închise, care au fost în proprietatea a diverşi, care în doi, trei ani de zile şi-au pierdut clasificarea. Anul acesta au fost închiriate, vândute, pierdute din cauza datoriilor la ANAF şi au fost cumpărate de diverşi investitori care nu au avut timp în perioada în care a fost cât de cât mai cald şi să poată să se ocupe de ele, să le termine şi atunci au preferat să piardă deschiderea la 1 mai, astfel încât în jur de 1 iunie să fie deschise toate”, a spus Răducan, într-o conferinţă de presă organizată de Eximtur.
După 1990 litoralul românesc avea capacitatea de circa 120.000 de locuri clasificate, în prezent numărul acestora fiind de 101.000.
„Avem acum clasificate 101.000 de locuri pe litoral. Au fost 120.000, dar cu criza financiară, multe s-au închis. Dintre acestea numai 5.000 sunt încălzite. Aceasta era marea diferenţă dintre noi şi bulgari. Bulgarii au un litoral construit după anii ’90, noi avem un litoral construit după anii ’70, erau alte standarde când a fost construit, gândit şi conceput arhitectonic litoralul nostru, iar altceva la bulgari. Ei au mult mai multe hoteluri încălzite. (…) Din ceea ce ştim la ora actuală, în Bulgaria vor merge 2.000 – 3.000 de români în această minivacanţă, în timp ce pe litoralul românesc avem pregătite aproape 40.000 de locuri. Câţi turişti vor veni este mai greu de spus, pentru că în timp se va vedea. (…) Conform tradiţiei, de Paşte românii stau acasă (…) iar 1 mai a devenit un eveniment de last minute, dacă va fi frumos afară, vor veni, dacă nu, nu. (…) Preţul poate porni de la 40 de lei pe noapte într-un hotel de două stele în sudul litoralului şi poate să ajungă până la 1.500 de lei camera, într-un hotel de cinci stele pe lângă cluburile din nordul staţiunii Mamaia”, a declarat Răducan.”, a afirmat prim-vicepreşedintele executiv al FPTR.
Prim-vicepreşedintele FPTR, preşedinte al Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, a spus că dintre locurile pregătite pe litoralul românesc, 10.000 au fost vândute la Vama Veche, căutate fiind şi cele din Mamaia, staţiune unde în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai vor fi deschise toate cluburile.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “FPTR: Peste 40.000 de locuri de cazare sunt pregătite pe litoral în minivacanţa de 1 Mai”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI