FPTR: Turismul risca sa fie neglijat, dupa un an in care s-au luat cele mai bune masuri in domeniu

Turismul risca sa fie neglijat
Turismul riscă să fie neglijat, după un an în care s-au luat cele mai bune măsuri în domeniu, spun reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) constată cu neplăcută surprindere că turismul nu se mai regăsește în numele niciunui minister din noul guvern, după un an în care s-au luat cele mai bune măsuri pentru turism din ultimele două decenii. Considerăm că acest domeniu merită dacă nu un minister în sine, independent, măcar să figureze în numele unuia dintre ministerele existente, așa cum s-a întâmplat până acum„, se arată într-un comunicat al FPTR.
Din acest motiv patronatele se tem că anul 2016 va fi unul în care turismul va fi neglijat și va pierde trendul pozitiv care ar fi urmat, firesc, măsurilor stimulative care s-au luat în acest an, cele mai importante dintre acestea fiind reducerea TVA la pachetele turistice la 9% și punerea în aplicare a normelor pentru emiterea voucherelor de vacanță.
Pentru industria turismului, anul 2015 a fost cel mai fructuos an din punct de vedere al realizărilor legislative din ultimii 20 de ani. Actele legislative nu s-ar fi putut aproba dacă nu ar fi existat o comunicare foarte bună cu ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose. Sperăm ca noul ministru al Economiei să continue ce a început Mihai Tudose și ne dorim să ducem la bun sfârșit punctele menționate în protocolul de colaborarea dintre FPTR, minister și autoritatea pentru turism. Comunicarea eficientă este singurul criteriu care poate duce la performanță„, a declarat Mohammad Murad, președinte FPTR.
În acest an, domeniul turismului a beneficiat de o serie acte și proiecte normative precum Constituirea Consiliul Consultativ în Turism, în subordinea directă a Ministrului Economiei, proiectul privind impozitul specific care a fost depus în Parlamentul României, ordinul de aprobare privind participarea Autorității Naționale pentru Turism la târgurile internaționale de turism din 2016, precum și de proiectul Legii Turismului, ajuns în dezbatere cu asociațiile și federațiile patronale din turism.

Sending
User Review
5 (2 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “FPTR: Turismul risca sa fie neglijat, dupa un an in care s-au luat cele mai bune masuri in domeniu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI