Un galatean a construit un tunel din curtea sa pana la un lac pentru a pescui ilegal

Tunel_big_21
Poliţiştii au descoperit un tunel cu o lungime de aproximativ 40 de metri, construit de un gălăţean în vârstă de 44 de ani, care făcea legătura între locuinţa acestuia şi malul lacului de acumulare Ciuşlea-Movileni, aflat pe cursul râului Siret, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

La data de 11 mai a.c., poliţişti ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor delicte piscicole.
În urma unei percheziţii efectuată la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 44 de ani, din localitatea Furcenii Noi, judeţul Galaţi, poliţiştii au descoperit un tunel construit de către acesta, începând cu anul 2009 şi şapte unelte de pescuit de tip plasă monofilament, în lungime totală de 320 metri.

Tunel_big_31
Acest tunel făcea legătura între curtea locuinţei celui în cauză şi comunica cu malul lacului de acumulare Ciuşlea-Movileni, aflat pe cursul râului Siret. Tunelul a fost săpat în pământ, pe o lungime de aproximativ 40 m, avea înălţimea de 2 m. şi o lăţime de 1,2 m., fiind, totodată, prevăzut şi cu sistem de iluminare„, potrivit sursei citate.
La ieșire, avea construită o uşă din fier încastrată în beton, asigurată cu zăvoare pe partea interioară.
Tunel_big_41Pe lungimea tunelului construit, în două lăcaşe s-au găsit o barcă de pescuit gonflabilă, lansete şi o camera de tractor improvizată ca plută.
Uneltele de pescuit şi ambarcaţiunea găsite au fost ridicate, în vederea confiscării.
Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că bărbatul ar fi obișnuit să monteze noaptea uneltele de pescuit pe luciul de apă al barajului de acumulare Ciuşlea-Movileni, iar spre dimineaţă le verifica, activitatea de pescuit ilegal desfăşurând-o pe timp de noapte„, mai precizează sursa citată.
Cel în cauză folosea acest tunel atât ca loc de depozitare a uneltelor de pescuit, cât şi ca mod de acces rapid la luciul de apă, capătul tunelului fiind situat într-o zona inaccesibilă persoanelor şi ascuns de vegetaţie abundentă.
Echipamentele depistate în tunel erau folosite la deplasarea pe apă, după care acestea erau introduse în tunel.
Faţă de cel în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de pescuit de plasă de tip monofilament.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Un galatean a construit un tunel din curtea sa pana la un lac pentru a pescui ilegal”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI