Gazprom a redus din nou livrările de gaze către România, cu 13%

gazprom_rusia

Grupul rus Gazprom a redus miercuri, pentru a doua oară, livrările de gaze naturale către România, de această dată cu 13% faţă de nivelul planificat, a anunţat Departamentul pentru Energie, care menţionează că „ar trebui să ne obişnuim cu astfel de situaţii„.
Livrările de gaze ruseşti către România au scăzut ieri cu 13% în raport cu nominalizările Transgaz. Volumul total al livrărilor de gaze ruseşti din această perioadă este la un nivel foarte scăzut, sub 0,2 milioane metri cubi pe zi, în condiţiile în care producţia României este la un nivel de aproximativ 31 milioane metri cubi pe zi„, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Energie.
Nu există niciun motiv de îngrijorare, trebuie să începem să ne obișnuim cu astfel de situații generate de Gazprom. Volumele pe care le importăm sunt foarte mici, iar România este pregătită să facă față foarte bine acestei ierni fără ca populația să aibă de suferit„, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.
Totodată, potrivit sursei citate, volumul total al livrărilor de gaze rusești din această perioadă este la un nivel foarte scăzut, sub 0,2 milioane metri cubi pe zi, în condițiile în care producția României este la un nivel de aproximativ 31 milioane metri cubi/zi.
În prezent, consumul de gaze se situează la circa 22 milioane de metri cubi pe zi, iar din producţia de aproximativ 31 milioane de metri cubi, circa 9 milioane de metri cubi se înmagazinează în continuare zilnic.
Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, s-a întâlnit, marți, la sediul Departamentului, cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în România, Oleg Malginov, la care au participat și reprezentanți ai Transgaz.
În context, ambasadorul Rusiei la București nu a confirmat faptul că nu vor mai avea loc reduceri în livrările de gaze rusești către România.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Gazprom a redus din nou livrările de gaze către România, cu 13%”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI