Ghinea: Noile drumuri care vor fi construite în România vor avea piste pentru biciclete

Piste de biciclete
Noile drumuri care vor fi construite în România vor avea piste pentru biciclete, iar pe cele actuale se vor construi, a anunțat, joi, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, în cadrul evenimentului organizat la Reprezentanța Comisiei Europene (CE) cu ocazia vizitei vicepreședintelui CE în România, Jyrki Katainen.

„În ceea ce privește traseele EuroVelo este o chestiune pe care am găsit-o blocată în Guvern de 12 ani. Există o Hotărâre de Guvern. Problema este următoarea. În hărțile nemțești privitoare la aceste trasee europene România apare. Noi avem pe hartă aceste trasee, nu și în practică. Vin nemții, intră în România și ei cred că merg pe traseele europene de biciclete, dar de fapt nu merg. Nu glumesc. A fost o chestiune care a durat 12 ani între două ministere. Unii spun să facă traseele de biciclete, iar alții să le dea bani pentru infrastructura de lângă drum. Am tot negociat. Sper că am găsit o soluție să deblocăm această chestiune care are două aspecte. Pe deoparte să se facă traseele pe ceea ce avem deja ca drumuri naționale și pe de altă parte, de acum înainte când se vor construi noi drumuri să aibă și spații de biciclete adiacente, adică să investim bani europeni pentru aceste spații adiacente”, a precizat Ghinea.
Pe de altă parte, în ceea ce privește garanția pentru tineri, Ghinea a precizat că pe 14 septembrie intră la Guvern o schimbare legislativă referitoare la o schemă simplificată de subvenție pentru angajarea tinerilor.
„Vom trimite Comisiei Europene pachetul de schimbare a Programului Operațional Capital Uman. Deci pe 14 septembrie vom avea vești foarte bune privind această schemă”, a mai afirmat ministrul Fondurilor Europene.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ghinea: Noile drumuri care vor fi construite în România vor avea piste pentru biciclete”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI