Grindeanu: Guvernul va sprijini dezvoltarea de noi surse de producție de hidrocarburi offshore

Grindeanu cu reprezentantii ExxonMobil si OMV Petrom
Foto: gov.ro
Premierul Sorin Grindeanu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu delegația consorțiului format din ExxonMobil și OMV Petrom.

„Prim-ministrul a subliniat deschiderea și determinarea Guvernului de a sprijini proiectele de investiții pentru dezvoltarea de noi surse de producție de hidrocarburi offshore, în scopul de a ajuta la asigurarea securității energetice a României, precum și la valorificarea resurselor energetice, în condiții de competitivitate și durabilitate.
Șeful Executivului a reconfirmat sprijinul pentru aceste proiecte de pionierat pentru industria locală de petrol și gaze”, se arată într-un comunicat al Guvernului remis Lumea Presei.

Grindeanu cu reprezentantii OMV Petrom
Guvernul este ferm angajat să asigure cadrul de reglementare necesar pentru atragerea și dezvoltarea acestor proiecte în România. Astfel de proiecte asigură accesul la tehnologii de ultimă oră, transfer de know-how, contribuie la securitatea energetică și răspund nevoilor de promovare a investițiilor pentru sectorul de petrol și gaze”, a afirmat premierul Grindeanu.
De asemenea, ministrul Economiei, Mihai Tudose, și secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, au arătat că echipele tehnice din cadrul Comitetului interministerial vor continua să lucreze pentru a asigura suportul tehnic necesar astfel încât aceste proiecte de pionierat să poată fi implementate.
Guvernul a aprobat în ședința din 2 martie un Memorandum prin care s-a decis înființarea Comitetului interministerial privind asigurarea suportului tehnic necesar pentru sprijinirea noilor proiecte energetice cu potențial de dezvoltare în partea românească a Mării Negre realizate de ExxonMobile și OMV Petrom
Din partea Guvernului, la întrevedere au mai participat secretarul de stat Alexandru Chirilă și consilierul de stat Marius Nica

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Grindeanu: Guvernul va sprijini dezvoltarea de noi surse de producție de hidrocarburi offshore”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI