Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Grindeanu: Măsurile de relaxare fiscală luate de Guvern ajută la dezvoltarea companiilor

Sorin Grindeanu
Premierul Sorin Grindeanu a declarat vineri, la Timișoara, că măsurile de relaxare fiscală luate de Guvern ajută la dezvoltarea companiilor, ceea ce va avea ca rezultat atingerea țintei de creștere economică de 5,2%, propusă pentru anul 2017.

„Noi, deși suntem acuzați, am relaxat foarte mult mediul fiscal, reduceri de taxe, toate acele lucruri, ceea ce ajută companiile, ceea ce va duce la creștere economică, așa cum ne-am și propus pentru anul 2017, și anume 5,2%. Este un lucru pe care-l vom realiza și sunt convins, și mai ales cu ajutorul companiilor private”, a afirmat Sorin Grindeanu.
Premierul a vizitat vineri AEM Luxten Lighting Company, o companie timișoreană specializată în producerea de aparate de măsură pentru electricitate și gaz.
„Am venit la o companie care face cinste orașului și României, iar eu îmi doresc să avem multe exemple de acest tip, ceea ce înseamnă creștere economică, noi locuri de muncă, o economie sănătoasă, bazată foarte mult și pe export, pentru că de la AEM se face foarte mult export. Înseamnă o companie care poate să fie un exemplu pentru foarte mulți”, a declarat, pentru Agerpres, premierul Sorin Grindeanu.
Reducerile succesive de impozite și taxe, majorările salariale ce depășesc creșterile de productivitate și investițiile publice de calitate de volum redus încep să amenințe realizările din ultimii ani și restrâng creșterea potențială a economiei românești, a declarat, vineri, Reza Baqir, șeful misiunii FMI pentru România, într-o conferință de presă.
„Dacă ne uităm pe perioada ultimilor 7 ani de evoluții economice, principalul mesaj pe care vrem să îl transmitem este acela că România și-a consolidat economia în mod semnificativ după criza financiară globală, iar indicatorii macroeconomici se compară cu cei ai altor țări. Cu toate acestea, reducerile succesive de impozite și taxe, majorările salariale, ce depășesc creșterile de productivitate și investițiile publice de calitate de volum redus încep să amenințe aceste realizări și restrâng creșterea potențială”, a spus Baqir.
Potrivit acestuia, se impune reorientarea politicilor dinspre stimularea consumului către sprijinirea investițiilor.
„Asta pentru a avea o creștere sustenabilă care să permită includerea unui număr tot mai mare de români în clasa de mijloc într-o manieră sustenabilă”, a mai arătat oficialul FMI.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Grindeanu: Măsurile de relaxare fiscală luate de Guvern ajută la dezvoltarea companiilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI