GSP a cumpărat trei nave de utilaje petroliere cu 105 milioane de dolari

nave-utilaje-petroliere
Foto: Ovidiu Oprea
Grup Servicii Petroliere (GSP) a achiziţionat trei noi nave de asistenţă pentru industria marină de petrol şi gaze pentru care a alocat 105 milioane de dolari, a declarat, vineri, preşedintele companiei, Gabriel Comănescu, cu ocazia ceremoniei de botez a celor trei nave.

Grup Servicii Petroliere a organizat, astăzi în portul Constanţa, ceremonia de botez al celor mai noi nave care au intrat din toamna aceasta în portofoliul companiei: GSP Altair, GSP Centaurus şi GSP Pegasus.

Ceremonie-botez-nave
Fiecare dintre ele a costat 35 de milioane de dolari şi vom mai primi încă o navă similară la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor. “Anul viitor vom cumpăra alte patru nave de asistenţă care vor costa 70 de milioane de dolari”, a spus Comănescu.
Potrivit acestuia, cele trei nave vor opera în Marea Neagră în proiectele derulate de Lukoil, iar a patra navă de acest tip va pleca în Golful Mexic.
Cele trei nave au fost construite în China şi au fost achiziţionate printr-un contract de leasing financiar de la bănci chinezeşti, semnat pe 12 ani”, a adăugat Comănescu.
Fiecare dintre cele trei nave are 87 de metri lungime, 18,8 metri lăţime şi o suprafaţă de 1.000 metri pătraţi pe punte. Capacitatea de cazare este de 52 de locuri din care 14 pentru membrii echipajului, iar restul pentru persoane ce pot fi transportate de la ţărm pe platformele petroliere. Una dintre nave este echipată şi cu o macara de 100 de tone.
Gabriel Comănescu a mai spus că anul viitor speră să înceapă operaţiuni în Africa de Vest, unde participă la o licitaţie derulată de companiile petroliere americane Exxon şi Chevron.
GSP furnizează servicii integrate pentru industria marină de petrol şi gaze, având în portofoliu opt platforme petroliere, 15 nave tehnice şi alte cinci vase pentru diverse operaţiuni.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “GSP a cumpărat trei nave de utilaje petroliere cu 105 milioane de dolari”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI