Guvernul da bani pentru ca elevii sa manance fructe la scoala

Fructe in scoli
Elevii din învățământul primar și gimnazial vor beneficia și în anul școlar 2016-2017 de programul „Fructe în școli”, finanțat din fonduri europene și naționale, potrivit unei hotărâri adoptate miercuri de Executiv, valoarea totală pentru anul școlar viitor fiind de circa 66 de milioane de lei.

„Programul va fi implementat de Ministerul Agriculturii, prin APIA, alături de consiliile județene. Astfel, în anul școlar 2016-2017 vor fi acordate gratuit mere pentru o perioadă de 88 de zile de școlarizare. Conform datelor comunicate de Ministerul Educației beneficiază de această facilitate 1.760.000 de elevi din clasele pregătitoare și I-VIII din învățământul public și privat autorizat și acreditat. Guvernul analizează și extinderea programului pentru preșcolari”, a declarat Liviu Iolu.
În anul școlar 2016-2017 vor fi acordate gratuit mere, în limita aceleași valori de 0,37 lei/elev.
El a mai spus că programul va fi finanțat din fonduri europene și naționale. Astfel, bugetul total al programului este de aproximativ 66 milioane lei, din care 31,6 milioane lei provenite din fonduri UE și 34,4 milioane lei reprezintă co-finanțare publică și cheltuieli, altele decât cele eligibile.
Hotărârea mai stabilește și unele măsuri adiacente distribuției de mere, care susțin încurajarea alimentației sănătoase pentru elevi, precum organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la stațiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, la zilele recoltei, expoziții, târguri sau alte evenimente și/sau activități similare, organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe și/sau legume, inclusiv degustarea de fructe sau legume, cu acordarea de premii, precum și organizarea de activități de grădinărit la nivelul școlii, organizarea de zile tematice dedicate consumului de fructe și legume sau activităților educative practice.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Guvernul da bani pentru ca elevii sa manance fructe la scoala”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI