Guvernul a hotarat ca 13 august sa fie zi de doliu national

Doliu national
Sursa foto: huff.ro
Guvernul a declarat ziua de 13 august, când va fi înmormântată Regina Ana, zi de doliu naţional pe teritoriul României, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

„În memoria personalităţii celei care a fost Ana de România, Guvernul a declarat 13 august 2016 zi de doliu naţional. În această zi, toate instituţiile, autorităţile publice centrale şi locale vor arbora drapelul României în bernă. Drapelul va fi arborat în bernă şi la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, aeroporturi, porturi, gări şi aerogări, precum şi ca pavilion pe navele şi ambarcaţiunile care navighează sub pavilion românesc”, a spus Iolu.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, aceeaşi obligaţie revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau reşedinţă.
„De asemenea, la recomandarea Guvernului, posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător”, a afirmat Iolu.
Sicriul cu trupul neinsuflețit al Reginei Ana va fi adus în România pe 9 august 2016 și va fi dus la Castelul Peleș, unde va sta până miercuri seara. De atunci și până în ziua înmormântării, trupul Majestății Sale va sta la Sala Tronului din Palatul Regal din Capitală.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Guvernul a hotarat ca 13 august sa fie zi de doliu national”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI