Guvernul polonez vrea sa reduca varsta de pensionare in 2017

Premierul polonez Beata Szydlo

Guvernul polonez intenționează să reducă vârsta de pensionare anul viitor, a declarat vineri premierul Beata Szydlo, relatează Reuters.
Reducerea vârstei de pensionare ar solicita și mai mult un buget care se află deja sub presiune ca urmare a unei agende generoase de cheltuieli sociale, riscând o nouă ciocnire între Bruxelles și noul guvern conservator polonez deja criticat de autoritățile europene din cauza reformelor sale controversate.
Numeroase îngrijorări au fost exprimate în Europa după reformele controversate la nivelul puterii poloneze, care a numit cinci noi judecători în cadrul Tribunalului Constituțional al țării și i-a încredințat ministrului de finanțe dreptul de a-i numi pe directorii televiziunii și radioului publice.
„În ceea ce privește vârsta de pensionare, noi dorim ca programul de măsuri să fie coordonat astfel încât proiectul să aibă caracter obligatoriu de anul viitor”, a declarat Szydlo în cadrul unei conferințe de presă cu ocazia marcării a 100 de zile de guvernare.
Mulți economiști afirmă că Polonia nu își poate permite reducerea vârstei de pensionare din cauza ratei scăzute a natalității.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Guvernul polonez vrea sa reduca varsta de pensionare in 2017”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI