Horia Tecău și-a lansat și la Constanța cartea „Viața în ritm de tenis”

Lansare carte Tecau06
Tenismenul constănțean Horia Tecău și-a lansat cartea, intitulată „Viața în ritm de tenis”, în care povesteşte experienţele sale de când a început să practice sportul.

Lansarea cărţii a avut loc, astăzi, 2 mai a.c., la librăria Cărtureşti din incinta Vivo!, la eveniment participând importante personalităţi din lumea sportului: Cătălina Ponor, multiplă campioană olimpică la gimnastică, Elena Frîncu, fostă vicecampioană mondială la handbal şi membră de onoare a Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR), şi Răzvan Florea, unicul sportiv român medaliat olimpic în probele masculine de nataţie şi membru al COSR. Alături de Tecău, au mai fost prezenţi, în aceste emoţionant moment, directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, prof. Andrei Szemerjai, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, Mariana Solomon, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, precum şi vicepreședintele Asociației Litoral – Delta Dunării, alaturi de alți trei Ambasadori ai stațiunii Mamaia, si anume Mihai Nenciu, Bogdan Ofițeru și Nicu Rotaru.
Prin intermediul acestei cărţi, Horia Tecău le povesteşte celor mici ce înseamnă să ai o pasiune, ce înseamnă să cazi, să te ridici, să ai încredere în propriile forţe şi cu perseverenţă să mergi mai departe.
Tecău le-a spus, copiilor prezenţi la lansare să facă şi sport şi şcoală, să nu aleagă doar o singură cale în viaţă, să citească multe cărţi pentru a-şi deschide orizontul către experienţe noi, el punând pe acelaşi loc într-un clasament al împlinirilor sale titlul la Wimbledon, medalia olimpică şi scrierea acestei cărţi.
„Este un moment deosebit de emoţionant să mă aflu acasă cu ocazia acestui eveniment. Cartea a fost lansată oficial în decembrie anul trecut, la Bucureşti, dar să fii acasă nu se compară cu nimic. Mă bucur că îi am alături pe cei dragi, pilonii vieţii mele şi ai carierei mele. «Viaţa în ritm de tenis» e o carte pentru copii, pe care îi invit să facă sport. Am primit lecţia lecturii foarte devreme şi mi-a plăcut mereu să citesc. Prin sport am învăţat multe lecţii. Aşez această carte, printre realizările mele, pe aceeaşi treaptă cu turneul de la Wimbledon, cu Turneul Campionilor, cu locul întâi mondial şi cu medalia olimpică de la Rio”, a declarat Horia Tecău.
„Îl felicit pe Horia pentru dăruire, seriozitate, pasiune şi responsabilitate. Niciodată când a pierdut nu a spus gata, ci mă pregătesc mai bine în continuare. În carte găseşti poveşti foarte frumoase”, a spus Elena Frîncu.
Şi Cătălina Ponor a spus, în cadrul evenimentului, câteva cuvinte. „Fiecare sportiv are povestea lui, trăirile lui până ajunge sus. Horia şi le-a exprimat în această carte, care sper să fie motivantă pentru cei mici. Avem nevoie de cât mai mulţi copii să-şi dorească să facă mişcare”, a declarat Cătălina Ponor.
La lansare a participat și primarul Decebal Făgădău, care a spus că „Horia predă o ștafetă unuia dintre voi (n.r. – copiilor prezenți la lansarea cărții)”. Cătălina Ponorși Răzvan Florea l-au felicitat pe Horia Tecău pentru curajul de a scrie această carte, toți cei trei campioni ai Constanței îndemnându-i pe copii să practice sportul.
Răzvan Florea prezent la eveniment a delarat că:„Dacă vrei să ajungi pe înaltele culmi ale performanței trebuie să ai un idol, unobiectiv”.
Horia Tecău a fost întrebat de către jurnalişti, după lansarea cărţii sale “Viaţa în ritm de tenis”, de la Constanţa, ce părere are despre ceea ce s-a întâmplat la meciul de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie.
“Incidentul a escaladat foarte mult. S-au spus nişte lucruri acolo care nu trebuiau să fie spuse, asta e părerea mea. Domnul Ilie Năstase este efervescent şi a avut tot timpul glume şi comentarii în toată cariera lui, nu este o surpriză pentru nimeni. În acele conferinţe de presă, în acel moment poate, câteodată, este bine să mai limităm aceste declaraţii. Cu toţii ştim că Ilie este o mare legendă, un mare sportiv pentru România, nu este un om rău, nu a făcut aceste declaraţii cu nicio intenţie de a răni pe cineva, dar s-au spus nişte lucruri care nu trebuie spuse în nicio circumstanţă şi trăim mai departe cu acţiunile care s-au întâmplat. Ştiu că s-a spus acolo în acel weekend că suntem noi defavorizaţi şi ne simţim mici. Nu mă simt mic nicăieri pe unde mă duc, mă simt foarte confortabil cum sunt şi nu am nici această mentalitate, nici această atitudine că suntem noi defavorizaţi. Trebuie, în acelaşi timp, să fim răspunzători pentru lucrurile pe care le spunem şi pe care le facem şi când întrecem măsura este bine să ne cerem scuze şi să mergem mai departe”, a afirmat Horia Tecău.
La final, foarte mulţi copii s-au fotografiat alături de tenismanul constănţean, devenit idolul lor.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Horia Tecău și-a lansat și la Constanța cartea „Viața în ritm de tenis””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI