Iesirea Marii Britanii din UE va afecta direct circa 300.000 de romani

Iuliu Winkler

Parlamentarul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a declarat luni, la Deva, că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va afecta interesele a circa 300.000 de români care muncesc în această ţară, dar şi exporturile directe ale ţării noastre, cifrate anul trecut la aproximativ 2,3 miliarde de euro, scrie Agerpres.
Potrivit acestuia, în Regatul Unit sunt înregistraţi oficial 150.000 de români, dar cifrele neoficiale aduc numărul acestora spre mai mult de 300.000 de persoane. Din veniturile pe care le obţin, aceştia trimit în ţară, anual, circa 500 de milioane de euro, a apreciat deputatul european. „În primul rând, avem în acest moment în jur de 150.000 de români care lucrează legal, cu permis de muncă în Marea Britanie. Cifrele neoficiale se situează undeva între 300.000 şi 400.000 de persoane. Drepturile de cetăţean european ale acestor persoane trebuie respectate în oricare dintre alternative. Apoi Marea Britanie este un partener economic important al României, pe locul 5 în ceea ce priveşte destinaţia exporturilor: peste 2-2,3 miliarde de euro. Sigur, în eventualitatea unei ieşiri a Marii Britanii (din UE, n.r.) trebuie găsite noi mecanisme şi noi reguli conform cărora să se deruleze aceste relaţii comerciale”, a explicat Winkler.
În opinia parlamentarului european, o eventuală ieşire a Marii Britanii din UE ar putea influenţa viitorul Uniunii, existând pericolul creării unei Europe ‘cu două viteze’, în care procesul de integrare să fie diferit pentru ţările din Vest şi Est.
„Un Brexit este un proces foarte complicat din punct de vedere juridic, care va implica energii foarte multe la Bruxelles, care nu vor putea fi folosite pentru altceva, va implica fiecare stat membru (…) şi ar putea fi chiar un pas spre sfârşitul Uniunii Europene – aşa cum există ea şi funcţionează astăzi – către naşterea unei Europe cu două viteze, în care unii, în Vest, să fie mai integraţi, şi alţii, în Est, printre care şi noi, să fim mai puţin integraţi în UE. Deci, sunt evoluţii care sunt împotriva intereselor României”, a apreciat eurodeputatul UDMR.
În 23 iunie, cetăţenii Marii Britanii vor vota, prin referendum, rămânerea sau ieşirea din Uniunea Europeană.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iesirea Marii Britanii din UE va afecta direct circa 300.000 de romani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI