În acest weekend, se va aprinde flacăra Festivalului Antic Tomis 2014

Festivalului Antic Tomis 2014

În acest weekend, pentru a treia oară după 2.000 de ani, în oraşul Constanţa, vechea cetate Tomis, vor descinde daci şi romani. Anul acesta vor fi trei zile de program bogat în activităţi educative, teatru antic şi ateliere cu tematică, proiecţii de filme, muzică antică şi dans, degustări de produse autentice şi multe alte surprize. Toate acestea urmăresc să aducă frumuseţea şi farmecul perioadei de glorie a Cetăţii Tomis în prezent, spre bucuria şi încântarea turiştilor ajunşi pe litoral, dar şi a constănţenilor.
Toate în Parcul Tăbăcărie din Constanța, în cadrul Festivalului Antic Tomis, care bifează în acest an, a treia ediție. Organizatorii spun că de data aceasta sunt așteptați peste 20 de mii de oameni să ia parte la această desfășurare de forțe. Acest eveniment v-a cuprinde activităţi pentru toate vârstele.

La această ediţie vor participa dacii si romanii din Asociatia Terra Dacica Aeterna de la Cluj si Constanta, dacii din Asociatia Danais Romania-Dacia Casa Noastra de la Constanta si Legiunea IIII Scythica din Dobrich, Bulgaria.
În premieră, se vor avânta în luptă și soldații Asociației de Reconstituire Istorică, Terra Dacica Aeterna, filiala Constanța şi cei de la Cluj care abia așteaptă să mărșăluiască spre Tomis și să strige Veni, Vedi, Vici.
Festivalul este organizat de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa.
Festivalul Antic Tomis va lua startul pe 29 august, cu deschiderea atelierelor de reconstituire istorică. De asemenea, în prima zi, începând cu ora 17.00, constănţenii vor asista la Parada trupelor militare şi civile, pe traseul City Park Mall – Tabăra unde, la ora 18.30, va avea loc Ceremonia de deschidere, ce va fi urmată de prezentarea echipamentului de luptă şi marea bătălie între daci şi romani.
În ziua a doua, pe 30 august, de la ora 10.00, vizitatorii se vor întâlni din nou cu viaţa, arta şi obiceiurile antice prezentate în cadrul atelierelor de reconstituire istorică. La ora 15.00, copiii pot lua parte la o piesă de teatru inedită, cu tematică antică. După ora 17.00, va avea loc o nouă luptă între daci şi romani, urmată de o paradă în staţiunea Mamaia.
Cea de-a treia zi, 31 august va începe la ora 10.00, cu vizitarea atelierelor de reconstituire istorică. La ora 13.00 va avea loc Ceremonia oficială de închidere a Festivalului Antic Tomis şi stingerea Flăcării, iar de la ora 17.00, la locaţia festivalului este programat un spectacol de teatru antic.

Sending
User Review
5 (2 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “În acest weekend, se va aprinde flacăra Festivalului Antic Tomis 2014”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI