În Buzău au fost confirmate 33 de cazuri de hepatită virală de tip A

hepatita-virala-tipA

Un focar cu 33 de cazuri de hepatită virală de tip A a fost confirmat în municipiul Buzău, fiind vorba despre copii cu vârste cuprinse între un an şi 16 ani, autorităţile sanitare începând vaccinarea la şcoala şi grădiniţa din apropierea zonei în care au apărut îmbolnăvirile.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău, focarul de hepatită A a izbucnit pe Aleea Grădinilor din municipiul Buzău, o zonă unde există o singură sursă de apă, deşi numărul locuitorilor depăşeşte 500, iar dintre aceştia aproape jumătate sunt copii, transmite Mediafax.
Până în prezent, 33 de copii cu vârste cuprinse între un an şi 16 ani au fost diagnosticaţi cu hepatită A, 23 fiind internaţi întrucât prezintă forme mai grave de boală.
Epidemiologii spun că focarul este în evoluţie, astfel că numărul bolnavilor se poate modifica de la o oră la alta. În acest context, autorităţile sanitare au început vaccinarea la şcoala şi la grădiniţa din apropierea zonei în care au apărut îmbolnăvirile, fiind luate şi măsuri de dezinfecţie a sălilor de clasă.
Gradul de sanitaţie a zonei este de înalt risc epidemiologic, la fel şi gradul de receptivitate a populaţiei, în zona respectivă locuind 500 de persoane din care 200 de copii. Referitor la acţiunile întreprinse de reprezentanţii DSP vă comunicăm că au fost făcute dezinfecţii la locuinţele copiilor bolnavi, precum şi în colectivităţile pe care le frecventează aceştia, au fost demarate acţiunile de imunoprofilaxie specifică adresată copiilor contacţi direcţi, în paralel şi investigarea serologică a contacţilor receptivi, au fost iniţiate acţiuni de educaţie sanitară şi instruire cu privire la conduita în vederea limitării îmbolnăvirilor”, a declarat directorul DSP Buzău, Daniela Dumitru.
Primul caz de hepatita A în comunitatea respectivă a fost înregistrat la jumătatea lunii septembrie, însă boala a fost asociată cu o altă afecţiune fapt ce a împiedicat diagnosticarea şi tratarea, favorizând răspândirea bolii.
Hepatita A, cunoscută şi sub denumirea de ”boala mâinilor murdare”, este o boală acută infecţioasă, iar perioada de incubare a virusului este cuprinsă între două şi şase săptămâni.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “În Buzău au fost confirmate 33 de cazuri de hepatită virală de tip A”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI