Inaltimea ta iti poate spune la ce boli esti predispus si de care esti ferit

Inaltime-boli-esti-predispus

Înălțimea pe care o ai poate dezvălui cum stai cu sănătatea, la ce boli ești predispus și de care ești ferit. Potrivit cercetătorilor, persoanele scunde au șanse mici de a se îmbolnăvi de cancer.
„Melanomul, cancerul la tiroidă, la rinichi, la sân și la colon sunt puternic asociate cu înălțimea”, spune Geoffrey Kabat, epidemiolog la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York City, SUA, scrie clickpentrufemei.ro. Acesta a descoperit, în urma studiilor făcute, că femeile de 1,77 cm au cu 30 până la 40% mai multe șanse de a dezvolta aceste tipuri de cancer, decât persoanele de sex feminin care au 1,52 cm, întrucât tind să aibă organe mai mari și mai multe celule în organism, șansa de a dezvolta mutații care duc la cancer fiind mai mare.
În schimb, persoanele mici de înălțime au șanse să trăiască mai mult. Cercetătorii de la Colegiul de Medicină Albert Einstein afirmă că una dintre genele legate de longevitate este responsabilă de statura mică. Ei au descoperit că o mutație genetică pare să extindă durata de viață la persoanele mici de înălțime.
Mamele de 1,67 cm au între 18-59% mai puține riscuri de a dezvolta diabet gestațional decât femeile de 1,60 cm, conform unui studiu realizat la Universitatea din New York, în care s-au analizat mai bine de 220.000 de sarcini. Cercetătorii speculează că genele legate de înălțime au un important efect asupra toleranței la glucoză.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

Un comentariu la “Inaltimea ta iti poate spune la ce boli esti predispus si de care esti ferit”

  1. Nu cred… Am vizitat clinica oncologică de Tg. Mureș și mi s-a părut că totuși cei mai mulți pacienți aveau sub 1,70… Și mai e o chestiune: când cancerul e la un copil de până la 2 ani, ar părinții nu sunt de înălțime peste medie, cu situația asta cum rămâne? Nu cred că e vreo legătură între înălțime și cancere, mai ales că mulți cercetători în domeniul oncologic au ajuns la concluzia că, dacă nu există o predispoziție în familie, e mai mult o chestiune de ghinion ca să faci cancer decât o consecință a ceva predictibil…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI