Inca un tip de impozit specific in turism si alimentatie publica

Impozit specific in turism
Un nou tip de impozit a fost votat în această săptămână de Cameră Deputaţilor şi urmează să intre în vigoare din acest an.

Începând cu 1 ianuarie 2017 se va aplica o nouă formă de impozit forfetar proiectul fiind în lucru de mai mult timp.
Noul tip de impozit forfetar este un impozit specific unor activităţi şi doar anumite tipuri de firme vor fi nevoite să îl plătească, indiferent de cifra de afaceri anuală şi de numărul de salariaţi.
Impozitul forfetar specific a fost adoptat de senatori încă din februarie 2016, însă deputaţii abia în această săptămână au dat votul final. Pentru a intra în vigoare are nevoie de promulgarea preşedintelui României şi de publicarea în Monitorul Oficial.
Proiectul legislativ reglementează practic impozitul specific anual, datorat de contribuabilii care activează în anumite domenii de activitate.
Impozitul forfetar specific se va aplica aşadar din ianuarie 2017 tuturor firmelor româneşti cu activităţi în unul din domeniile: turistic, restaurante, alimentaţie publică, inclusiv microintreprinderilor.
Acesta se aplică firmelor care la finalul anului în curs vor avea înscrisă în actele constitutive, că activitate principală sau secundară, una dintre următoarele activităţi: hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare; alte servicii de cazare; restaurante; activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente; alte servicii de alimentaţie n.c.a.; baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor.
Conform proiectului, firmele care au mai multe unităţi vor putea determina impozitul specific anual prin însumarea impozitului specific aferent fiecărei unităţi calculat conform formulei corespunzătoare codului CAEN.
Impozitul specific s-ar putea recalcula în mod corespunzător, prin împărţirea impozitului specific anual la 365 zile calendaristice şi înmulţirea cu numărul de zile aferent perioadei fiscale corespunzătoare fiecărui contribuabil, pentru firmele care îşi opresc activitatea în cursul anului. (Sursa: portalpfa.ro)

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Inca un tip de impozit specific in turism si alimentatie publica”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: