Încep acţiunile de curăţenie în Vama Veche, 2 Mai, Hagieni şi Limanu

Actiuni de ecologizare Limanu2
Primăria comunei Limanu demarează un amplu proiect de ecologizare al acestor sate. Prima acţiune de igienizare va avea loc luni, 3 aprilie, începând cu ora 10.00, în satul Vama Veche.

Vreau să ecologizăm zonele transformate, de–a lungul anilor, în gropi de gunoi. Oamenii aruncă la întâmplare tot ce nu le mai este necesar, şi aici mă refer inclusiv la deşeuri menajere sau chiar materiale de construcţii. S-au strâns tone de deşeuri în fiecare localitate! Echipele primăriei Limanu vor merge în fiecare săptămână şi vor igieniza aceste locuri. În paralel,“Patrula Curăţeniei”, mai exact voluntarii din zonă vor încerca să le explice oamenilor de ce avem nevoie de disciplină, inclusiv în ceea ce priveşte menţinerea curăţeniei”, a declarat Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.
Tot în cadrul acestui proiect, în şcolile din comuna Limanu se vor organiza, săptămânal, lecţii interactive de educaţie civică privind importanţa reciclării. De asemenea, pentru elevii claselor a V ,VI şi a VII se va organiza un concurs ce are ca scop introducerea noţiunilor de reciclare. Sub denumirea “PET-ul meu este mai frumos”, elevii vor fi încurajaţi să transforme deşeurile în obiecte creative, precum ghivece de flori sau păpuşi. Înainte de vacanţa de primăvară, autorităţile comunei Limanu vor acorda un premiu celor mai creative idei, iar obiectele declarate câştigătoare vor fi expuse în incinta primăriei.
Acest concurs îl propunem şi agenţilor economici din 2 Mai şi Vama Veche. În cursul lunii aprilie, vom avea o întâlnire cu aceştia. Îi vom ruga să ne susţină în acest demers, să amplaseze în loc vizibil un sticker cu elementele acestui proiect şi să accepte provocarea noastră de a participa la un concurs de amenajări decorative din deşeuri. Ar putea, de exemplu, să facă abajururi din borcane, jardiniere din Pet-uri, precum şi multe alte decoraţiuni inedite. Evident, aceste obiecte vor fi expuse în locuri vizibile, iar la finalul sezonului vom organiza o festivitate de premiere a celor mai creative obiecte”, mai spune Daniel Gheorghe Georgescu.
În cadrul proiectului, în perioada de pregătire a sezonului estival, în destinaţiile turistice precum satele 2 Mai şi Vama Veche se vor amplasa coşuri de gunoi şi se vor igieniza, în permanenţă, zonele încărcate cu deşeuri.
Costurile acestor acţiuni vor fi suportate integral de Primăria Limanu, din veniturile realizate din colectarea TAXEI VERZI, introdusă din acest an, diferenţiata însă între localnici şi agenţii economici. Banii obţinuţi vor fi utilizaţi exclusiv pentru acţiuni de ecologizare. De asemenea, pentru că vine sezonul estival, iar satele 2 Mai şi Vama Veche sunt destinaţii ce atrag mii de turişti, în şedinţele Consiliului Local am adoptat un nou regulament de funcţionare a agenţilor economici pe teritoriul comunei. O condiţie esenţială pentru a putea funcţiona este că aceştia să demonstreze autorităţilor locale că au încheiat un contract cu o firmă de salubrizare”, susţine Dan Georgescu.
Toate acţiunile, precum şi rezultatele obţinute în cadrul acestui proiect de ecologizare a comunei Limanu vor putea fi urmărite şi pe pagina de Facebook. Astfel, atât locuitorii din zonă, cât şi turiştii, sunt încurajaţi să trimită fotografii, mesaje sau sugestii privind locaţiile în care consideră că sunt necesare astfel de acţiuni.

Actiuni de ecologizare Limanu

Actiuni de ecologizare Limanu1

Actiuni de ecologizare Limanu3

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Încep acţiunile de curăţenie în Vama Veche, 2 Mai, Hagieni şi Limanu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI