Începe Festivalul Antic Tomis 2019. Vezi programul complet al Festivalului

Festivalul_Antic_Tomis_2019
Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Antic Tomis transformă timp de trei zile, în zona Termele Romane (Poarta I – Edificiul Roman cu Mozaic) într-un spațiu special, dedicat istoriei antice.

Programul manifestării culturale include ateliere de reconstituire istorică, ateliere de meșteșuguri antice, demonstrații de luptă, expuneri și descrieri de echipamente militare și inventare gospodărești antice, dansuri antice, lupte de gladiatori care se vor desfășura zilnic, începând cu ora 10:00.
Fiecare din cele trei zile de desfășurare a festivalului are și un moment special, respectiv Ceremonia de deschidere, Jocurile Sportive Antice și Reconstituirea unei bătălii din Antichitate.
Serile Festivalului Antic Tomis se vor încheia cu momente culturale autentice, pe 30 august și 1 septembrie fiind programate concerte folk, iar pe 31 august publicul poate urmări celebra piesă de teatru „Viața și pătimirile lui Ovidius Publius Naso”.
Festivalul Antic Tomis este organizat de Asociația Culturală Tomis și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, Primăriei Municipiului Constanța, Muzeului Militar Național Regele Ferdinand I – Filiala Constanța și Grupului pentru Jurnalism, Cultură și Comunicare Constanța.
Secțiunile artistice sunt asigurate de partenerii Asociația Culturală EU CRED și un grup de actori și studenți de la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius, sub îndrumarea decanului Facultății de Arte, Daniela Vitcu.
Festivalul Antic Tomis valorifică istoria și vestigiile antice ale zonei, prin activitățile desfășurate timp de mai multe zile în ateliere de meșteșuguri antice, popularizarea vestimentației, obiceiurilor și tradițiilor antice ale grecilor, dacilor și romanilor, relansarea interesului public pentru limbile antice (greaca veche, latina) și autorii de literatură antică, precum și prin reconstituiri ale unor cunoscute bătălii din istoria antică cu ajutorul reenactorilor români și străini care participă la eveniment.
Reenactorii prezenți la ediția 2019 a festivalului sunt membri ai Asociației Culturale TOMIS (Constanța), Asociației CAVALERUL DANUBIAN (Craiova), Asociatiei CASTRUM NOVIS (Sibiu), Asociației DVX ANTICAE (Svishtov – Bulgaria), Cohors II Lucensium (Yambol – Bulgaria), Asociatia „Ancient Thrace Yambol” (Yambol – Bulgaria), CERCETAȘILOR MARINI (Constanța).
Programul Festivalului Antic Tomis 2019:
Vineri, 30 august 2019
10:00 – 18:00 – Sosirea asociaţiilor de reconstituire istorică participante, amplasarea taberelor, Activităţi de tabără (ateliere de reconstituire istorică, meșteșuguri antice, demonstrații, etc.)
18:00 – 19:00 – Parada războinicilor antici
19:00 – 19:30 – Ceremonia de deschidere
19:30 – 20:00 – Dansuri antice şi lupte de gladiatori
20:00 – 22:00 – Concert folk
Sâmbătă, 31 august 2019
10:00 – 16:00 – Activităţi de tabără (ateliere de reconstituire istorică, meșteșuguri antice, demonstrații, etc.)
16:00 – 18:00 – Jocurile Tomisului: întreceri sportive antice între reprezentanți ai asociațiilor participante
19:00 – 20:00 – Reconstituirea unei bătălii din antichitate
20:30 – 22:00 – „Viata și pătimirile lui Ovidius Publius Naso”, piesă de teatru jucată de actori și studenți de la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius.
Duminică, 1 septembrie 2019
10:00 – 18:30 – Activităţi de tabără (ateliere de reconstituire istorică, meșteșuguri antice, demonstrații, etc.)
18:30 – 19:00 – Dansuri antice şi lupte de gladiatori
19:00 – 19:30 – Reconstituirea unei bătălii din antichitate
19:30 – 20:00 – Ceremonie de închidere
20:00 – 22:00 – Concert folk.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Începe Festivalul Antic Tomis 2019. Vezi programul complet al Festivalului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI