India anunţă construirea a 100 de oraşe inteligente.

India anunţă construirea a 100 de oraşe inteligente dsirda

Într-un plan ambiţios de a aduce India urbană la un nou nivel, premierul Narendra Modi a anunţat că va cumpăra o sută de „oraşe inteligente” în întreaga ţară – oraşe echipate cu tehnologii de comunicare de ultimă generaţie.
În trecut oraşele erau construite de-a lungul râurilor„, a spus Modi, prim-ministrul indian, într-un discurs din iunie. „Acum sunt construite de-a lungul autostrăzilor. Dar în viitor vor fi construite pe baza disponibilităţii reţelelor de fibră optică şi a infrastructurii din următoarea generaţie„.

orase-inteligente

Pentru Modi, construcţia de noi oraşe este o modalitate de a gestiona urbanizarea tot mai rapidă a populaţiei, dar şi de a se menţine în competiţie cu China, care a făcut din oraşele inteligente un obiectiv principal, relatează CNN, citat de Mediafax.
Guvernul Indiei a anunţat săptămâna trecută o investiţie de 1,2 miliarde de dolari în oraşe inteligente pentru anul viitor, mai multe fonduri urmând să provină de la investitori privaţi şi din străinătate. Multe astfel de oraşe au intrat deja în procesul de construcţie, în special în coridorul dintre Delhi şi Mumbai, centrele politice şi de afaceri ale Indiei.
Există, totuşi, un nivel mare de îndoială privind planurile prim-ministrului, mulţi fiind de părere că India, unde mare pare a populaţiei trăieşte fără să aibă acces la infrastructură de bază, nu ar trebui să se concentreze acum pe designuri cu iz ştiiţifico-fantastic.

Urban-Planning
Ce înseamnă un oraş inteligent?
Noţiunea se referă, în general, la oraşe care folosesc tehnologie de informaţie pentru a rezolva problemele urbane, precum camere de securitate şi senzori care monitorizează nivelurile apei, folosirea energiei, traficul şi care trimit informaţia direct celor care administrează oraşul. Alte exemple sunt sisteme automate de colectare a gunoiului şi aplicaţii care ajută locuitorii să se deplaseze în trafic, să anunţe existenţa gropilor şi să voteze.

Oraşele vechi pot fi echipate cu astfel de tehnologii inteligente, în timp ce oraşe noi pot fi construite în întregime pe baza acestor sisteme. Întrucât aşezările noi au fiecare detaliu planificat anterior, le permit autorităţilor să se ocupe de probleme precum supraaglomerarea sau poluarea înainte ca oraşul să fie măcar locuit.
Putem deja să anticipăm problemele cu care se confruntă aceste oraşe şi să le atacăm la sursă„, spune Rahul Sharma, director executiv la IBM, care vede în tehnologia de oraş o piaţă nouă importantă. „India are o oportunitate fantastică prin care putem lucra în afara tehnologiei existente„.
India nu este singura ţară prinsă de valul oraşelor inteligente. Noi aşezări apar în ţări precum Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite şi China, care a anunţat o investiţie de 8 miliarde de dolari în tehnologia pentru oraşe inteligente pentru acest an.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “India anunţă construirea a 100 de oraşe inteligente.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI