Industria spatiala din Occident, vizata de hackeri ai armatei chineze

hackeriiO unitate a armatei chineze a lansat o campanie de piraterie informatică pentru a intercepta comunicaţii ale sateliţilor occidentali şi a pătrunde în secretele din industria spaţială din Europa de Vest şi America de Nord, scrie AFP.
Acţiunile s-au dezvoltat după inculparea în Statele Unite, în luna mai, a cinci ofiţeri ai armatei chineze pentru „piraterie informatică” şi „spionaj economic„, a precizat compania pentru securitate tehnologică Crowdstrike.
Această unitate cu sediul la Shanghai (estul Chinei) este un „grup inamic determinat” care operează cel puţin din 2007, prin trimiterea de e-mailuri care vizează mesageria Microsoft Outlook, programul Adobe Reader şi alte softuri, a adăugat Crowdstrike.
Strategia sa constă în trimiterea de mesaje de la o adresă aparent inofensivă, cum ar fi mike.johnson_mj@yahoo.com, cu invitaţii false, în speranţa că utilizatorii vor accesa e-mailul din neatenţie, caz în care conţinutul calculatorului va fi piratat.
Un mesaj ataşat trimis astfel la Centrul spaţial din Toulouse, în Franţa (sud-vest), făcea reclamă la un curs de yoga ce promovează o „metodă universală pentru a te cunoaşte mai bine (…) şi a cunoaşte universul şi zeii, aşa cum recomanda Socrate!„.
Crowdstrike a reusit, prin aceste false adrese de email, să ajungă până la blogul unui bărbat în vârstă de 35 de ani, numit Chen Ping, care afirma că lucrează pentru „armată/poliţie” şi care publica pe blogul său fotografii aparent ale lui, participând la exerciţii militare sau îmbrăcat în uniformă. Compania a legat activităţile sale de unitatea chineză 61486, localizată într-un imobil din nord-estul oraşului Shanghai. Acest grup de adauga unităţii 61398, acuzată de compania de securitate informatică Mandiant că a folosit mii de salariaţi pentru a fura secrete ale ţărilor străine.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Industria spatiala din Occident, vizata de hackeri ai armatei chineze”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI