Infectia cu Chlamydia, cea mai frecventa boala cu transmitere sexuala din Europa

Chlamydia

Chlamydia este cel mai frecvent raportată infecție cu transmitere sexuală din Europa, a informat o agenție europeană din domeniul medical, citată luni de DPA.
Această constatare intervine după ce peste 3,2 milioane de cazuri au fost raportate între 2005 și 2014, a indicat Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC, cu baza la Stockholm), citând date recente din 27 de țări.
Numărul de cazuri este însă probabil mai mare, în condițiile în care infecțiile cu chlamydia nu prezintă întotdeauna simptome și, prin urmare, unele cazuri rămân nedetectate, a indicat agenția citată.
Dintre cele 396.000 de cazuri diagnosticate în 2014, aproape două treimi afectează tinerii cu vârste între 15-24 de ani, scrie Agerpres.
„Chlamydia este ușor de diagnosticat și poate fi eficient tratată cu antibiotice — dar, de asemenea, poate deteriora în mod ireversibil organele de reproducere ale femeii”, a declarat directorul interimar al ECDC, Andrea Amon.
Potrivit agenției, chlamydia este singura infecție cu transmitere sexuală în cazul căreia au fost diagnosticate mai multe femei decât bărbați.
ECDC, amintește DPA, analizează date furnizate de cele 28 de state membre UE și de țări din afara blocului comunitar precum Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Infectia cu Chlamydia, cea mai frecventa boala cu transmitere sexuala din Europa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI