Informare – urmări fenomene meteo

ploi-viituri-pompieri

Întrucât în următoarele ore, conform situaţiei meteorologice şi hidrologice, se pot produce scurgeri importante pe versanţi şi viituri rapide pe râurile mici, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a cerut conducerii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să monitorizeze cu atenţie situaţiile care pot apărea în judeţele unde aceste fenomene meteo se vor manifesta.
Totodată, vicepremierul Gabriel Oprea a cerut pompierilor ca în caz de nevoie să apeleze şi la celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne care pot sprijini acţiunile de intervenţie.
În cursul nopţii trecute şi în această dimineaţă peste 120 de pompieri şi 25 de poliţişti au acţionat pentru înlăturarea efectelor ploilor torenţiale care s-au manifestat în 21 de localităţi din 10 judeţe – Caras Severin, Buzău, Ilfov, Hunedoara, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea şi municipiul Bucureşti.
Fenomenele meteorologice din noaptea trecută au cauzat inundarea mai multor case şi grădini din judeţele Buzău, Caraş Severin, Prahova şi Ilfov, forţele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă acţionând pentru evacuarea apei cu ajutorul motopompelor. Totodată, autorităţile locale fac propriile evaluări la faţa locului.
În urma ploilor şi viiturilor nu au existat persoane izolate sau dispărute.
În cele 10 judeţe, vijeliile au doborât la pământ 16 copaci şi au afectat un acoperiş de bloc în Scorniceşti, judeţul Olt şi altul în Călimăneşti, judeţul Vâlcea, însă nu s-au înregistrat decât pagube materiale. Temporar au fost inundate 2 pasaje rutiere în Râmnicu-Vâlcea şi pasajul de la Piaţa Unirii din Bucureşti.
Acţiunile pompierilor inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă continuă şi în aceste ore.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Informare – urmări fenomene meteo”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI