Intalnire la Ministerul Transporturilor privind reorganizarea portului Tulcea

Portul Tulcea

Demersurile făcute de Asociaţia Litoral – Delta Dunării pentru modificarea Ordinului Ministerului Transporturilor nr.1192/2015 privind reorganizarea Portului Tulcea continuă. După Galaţi şi apoi Tulcea, dezbaterea se mută mâine, 23 martie la Bucureşti, în prezenţa Secretarului de Stat Marius Humelnicu şi a reprezentanţilor Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, ai Asociaţiei Patronatului în Turismul din Delta Dunării, Asociaţiei “Delta” a Armatorilor şi Operatorilor Portuari şi Fluviali Tulcea, Federaţiei Organizaţiilor Producătorilor de Peşte din Delta Dunării. La această întâlnire au mai fost invitaţi: Primăria şi Consiliul Judeţean Tulcea, Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi, Autoritatea Navală Română, Asociaţia Administraţiilor Publice din Delta Dunării, Asociaţia “Delta” a Armatorilor şi Operatorilor Portuari din judeţul Tulcea.
„Pentru Tulcea şi pentru turismul din Delta Dunării, căutam împreună cele mai eficiente soluţii, dar numai prin consultare şi dezbatere, aşa cum este normal. Continuăm să solicităm modificarea Ordinului Ministerului Transporturilor nr. 1192/2015, cu privire la reorganizarea portului Tulcea. Ne interesează că reorganizarea şi alocarea danelor portuare să ţină cont prioritar de facilizarea accesului către Delta pentru turiştii noştri şi, de asemenea, dorim să creăm facilităţi şi acces sporit pentru dana destinată acostării şi staţionarii navelor de croazieră fluviale, a explicat preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Corina Martin.
Reprezentanţii ALDD au în analiza şi dezbatere această temă cu hotelierii şi proprietarii de ambarcaţiuni, precum şi cu reprezentanţii administraţiei publice locale.
Turismul și nevoile sale trebuie să fie prioritare, atunci când se iau decizii la nivel central. Federația Asociațiilor de Promovare Turistică, Asociația Litoral-Delta Dunării și operatorii privaţi din turism consideră că Turismul trebuie să devină o industrie strategică pentru România. În acelaşi timp, doresc să remarc abordarea şi atitudinea Secretarului de Stat Marius Humelnicu faţă de industrie şi organizaţiile noastre. Apreciem dialogul, ceea ce înseamnă Parteneriat”, a mai spus Corina Martin.
Potrivit preşedintelui APTDD, Daniel Ilușcă, ordinul prevede să se organizeze o licitație pentru închirierea danelor. Oamenii se tem că vor fi nevoiți să își mute ambarcațiunile chiar în sezonul estival. Cei care nu vor mai reuși să închirieze o dană, dar au vândut deja vacanțe în Delta Dunării nu vor putea să onoreze comenzile. Mai mult, ei spun că ordinul prevede și majorarea taxelor de închiriere a danelor, pe care unii nu și le vor mai permite. ”Operatorii turistici din Deltă trebuie să aibă acces direct la operarea danelor portuare, pentru a putea asigura transferul turiștilor lor către resorturile din Deltă! Apreciem invitația la dialog și urmărim cu interes rezultatul dezbaterilor de mâine”, a precizat Ilușcă.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Intalnire la Ministerul Transporturilor privind reorganizarea portului Tulcea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: