Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Investiții de 310 de milioane lei pentru modernizarea a 31 de stațiuni din România

Investitii statiuni balneare
Guvernul a aprobat vineri, prin Ordonanţă de Urgenţă, înfiinţarea unui Fond de 310 milioane lei pentru dezvoltarea a 31 de staţiuni balneare, a precizat vineri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Revitalizarea turismului balnear s-a produs în 2018 prin programul de acordare a voucherelor de vacanță.

Este o responsabilitate pe care o purtăm ca și oameni politici. Este o răspundere politică și guvernamentală să punem în centrul preocupărilor bunăstarea Românilor. O primă măsură este propunerea de a înființa un fond privind dezvoltarea a 31 de stațiuni balneare de interes național pentru care în bugetul anului viitor vom prevedea o sumă de 310 milioane de lei. Scopul acestui program este de a reabilita, a moderniza tot ce ține de partea de infrastructură, de acces la aceste puncte de interes național, de asemenea extinderea de capacități dle tratament balnear, dotări cu echipamente moderne și cheltuieli privind pregătirea personalului medical. De asemenea, statul, prin acest program sprijină într-o proporție de 50% din cheltuielile eligibile prevăzute în această ordonanță de urgență acordând sub forma unei scheme de ajutor de stat până la maximul 200.000 de euro pentru cheltuielile ce vizează activitățile economice„, a declarat Eugen Teodorovici.
Prin intermediul acestui fond se pot finanţa reabilitarea şi modernizarea/dezvoltarea infrastructurii de transport care să faciliteze accesul în staţiunea balneară respectivă, extinderea construcţiilor sau reabilitarea capacităţilor de tratament balnear, achiziţii în scop de dezvoltare turistică, achiziţiile de echipamente, mobilier, aparatură medicală, pregătirea şi formarea personalului de specialitate etc.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Investiții de 310 de milioane lei pentru modernizarea a 31 de stațiuni din România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI