Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Iohannis amână numirea noului şef al Jandarmeriei Române după finalizarea anchetei

Klaus Iohannis
Administraţia Prezidenţială informează că luarea unei decizii a Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în ce priveşte numirea colonelului Sebastian Cucoş în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române ar urma să se realizeze abia după pronunţarea organelor judiciare abilitate cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei Române de la protestul din 10 august.

„Având în vedere evenimentele din data de 10 august, din timpul protestului din Piaţa Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română, se impune ca luarea unei decizii de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării privind numirea colonelului Cucoş Gheorghe-Sebastian în funcţia de inspector general să se realizeze după pronunţarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei Române. În acest context, problematica în cauză poate fi supusă analizei şi deciziei CSAT în cadrul unei viitoare şedinţe, luând în considerare şi concluziile anchetelor organelor judiciare competente. Preşedintele şi Consiliul Suprem de Apărare a Ţării nu au atribuţii în ceea ce priveşte problematica interimatului funcţiei de inspector general al Jandarmeriei Române, aceasta fiind de resortul ministrului Afacerilor Interne, conform prevederilor art. 6 din Legea nr. 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române.”, a informat Administraţia Prezidenţială prin intermediul unui comunicat.
Administraţia Prezidenţială a menţionat că pe 1 august, Ministerul Afacerilor Interne a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de avizare de către CSAT a numirii colonelului Cucoş în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române.
„Documentaţia referitoare la propunerea de avizare a numirii ofiţerului în funcţia menţionată se află în lucru la Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, potrivit legii proprii de organizare şi funcţionare, adoptă hotărâri prin consens, în cadrul şedinţelor semestriale ale acestuia sau în intervalul dintre şedinţe, cu acordul individual al membrilor Consiliului”, se mai arată în comunicat.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis amână numirea noului şef al Jandarmeriei Române după finalizarea anchetei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI