Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Iohannis: Avem un sistem de educație învechit, cu o mulţime de idei incoerente

Iohannis la lansarea prototipului casei solare EFdeN
presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut miercuri, în cadrul evenimentului de lansare a prototipului casei solare EFdeN, că proiecul iniţiat de peste 50 de studenţi, profesori şi absolvenţi reprezintă cea mai bună dovadă că cercetarea din România se află pe mâini bune, iar modernizarea depinde de menţinerea stabilităţii economice.

Preşeintele a mai explicat că avem nevoie de o ţară educată, dat fiind faptul că sistemul actual este „învechit, cu o mulţime de idei incoerente” care ajung iniţiative legislative sau ordonanţe.
”Am tot repetat că avem nevoie de o Românie educată, o Românie în care numărul copiilor care fac performanță crește, în timp ce dezvoltarea sistemului de învățământ se bazează pe strategii bine gândite. Ceea ce v-am descris este dorința mea, ceea ce avem este un sistem învechit, cu o mulțime de idei incoerente care ajung, culmea, de multe ori, să devină inițiative legislative sau ordonanțe”, a declarat Iohannis, prezent la evenimentul lansării unei case solare.
Iohannis a mai spus că modernizarea României depinde de menținerea stabilității economice, care să permită promovarea unei societăți bazate pe cunoaștere, capabilă să exploateze inteligent și sustenabil provocările tehnologice ale viitorului.
„Modernizarea României depinde de menținerea stabilității economice, care să permită promovarea unei societăți bazate pe cunoaștere, capabilă să exploateze inteligent și sustenabil provocările tehnologice ale viitorului. Economia bazată pe tehnologie și industrii creative este viitorul lumii dezvoltate, din care și noi, românii, dorim să facem parte. De aceea, am tot repetat că avem nevoie de o Românie educată, o Românie în care numărul copiilor care fac performanță crește, în timp ce dezvoltarea sistemului de învățământ se bazează pe strategii bine gândite. Ceea ce v-am descris este dorința mea, ceea ce avem este un sistem învechit, cu o mulțime de idei incoerente care ajung, culmea, de multe ori, să devină inițiative legislative sau ordonanțe. Și ceea ce ați menționat înainte, din păcate, se arată a fi parte din acest sistem învechit, în care un grup de tineri entuziaști, care riscă totul ca să arate ce pot, sunt certați când se întorc acasă. Nu știu cine v-a certat, dar cu certitudine au greșit”, a subliniat șeful satului în alocuțiunea sa.
De asemenea, Klaus Iohannis a arătat că românii au, de departe, cele mai mici locuinţe din Uniunea Europeană, iar cele mai multe nu sunt eficiente deloc din punct de vedere energetic, în timp ce tehnologia ne oferă oportunitatea de a găsi soluţii care să asigure confort şi să reducă semnificativ consumul de energie.
„Inovația în domeniul construcțiilor este una deosebit de importantă pentru România. Din nefericire, fondul de locuințe pe care îl avem în acest moment are un standard foarte scăzut, raportat la normele europene. Avem de departe cele mai mici locuințe din Uniunea Europeană, iar cele mai multe nu sunt eficiente deloc din punct de vedere energetic. Tehnologia ne oferă oportunitatea de a găsi soluții care să asigure confort și, în același timp, să reducă semnificativ consumul de energie. În final, vreau să mă refer la importanța plasării protecției mediului în centrul activității noastre economice, dar și al vieții noastre de zi cu zi. Recordurile de temperatură se observă ușor și fenomenele meteo extreme din ultimii ani ne arată clar că semnalele de alarmă ridicate de climatologi se adeveresc și că riscăm să ne îndreptăm spre grave dezechilibre ecologice, provocate, evident, de încălzirea globală rapidă. România știți că este parte a Acordului de la Paris și a eforturilor Uniunii Europene de a reduce emisiile de dioxid de carbon. Deși aceste acorduri au ținte care par abstracte, punerea lor în aplicare necesită eforturile noastre active.
De fiecare dată când mergem cu mașina pe o distanță scurtă, în loc să folosim, de exemplu, bicicleta sau transportul în comun, de fiecare dată când utilizăm în exces diverse aparate electrocasnice sau când nu sortăm gunoiul, contribuim la creșterea cantității de dioxid de carbon din atmosferă. Prin construirea de locuințe eficiente din punct de vedere energetic, prin utilizarea de vehicule și aparate cu consum redus, putem să contribuim la atingerea obiectivelor asumate de către România și Uniunea Europeană și să oferim, astfel, un viitor mai bun generațiilor care vin”, a mai afirmat președintele Iohannis.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: Avem un sistem de educație învechit, cu o mulţime de idei incoerente”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI