Iohannis: CSAT a avizat favorabil bugetele institutiilor din domeniul securitătii nationale

Sedinta CSAT
Bugetele instituțiilor din domeniul securității naționale au fost avizate favorabil de CSAT, a anunțat marți președintele Klaus Iohannis.

„Am analizat toate aceste bugete și în final CSAT a avizat favorabil bugetele pe securitate națională”, a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni.

Președintele Iohannis a arătat că Guvernul, prin premierul Sorin Grindeanu și ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, s-a angajat ca la rectificarea bugetară să vină cu completarea acestor sume „acolo unde apar probleme, în special în domeniul salarizării personalului”.
„Cu această remarcă a fost avizat proiectul de buget”, a adăugat Iohannis.
„Guvernul a pregătit un proiect de buget pe care dorește să-l trimită în Parlament și pentru acest lucru este nevoie de avizul CSAT. Acest buget pe care Guvernul l-a pregătit și este gata să-l trimită în Parlament mi se pare problematic. Acest buget prevede o creștere foarte mare a cheltuielilor și, după părerea specialiștilor și după părerea mea, acest buget este prea optimist, supraevaluat, fără să existe o explicație pertinentă pentru această creștere foarte mare — în jur de 15%. Chiar dacă considerăm că economia României va crește, lucru pe care ni-l dorim cu toții, o creștere atât de mare este greu de realizat. În acest context, este cu atât mai greu de realizat de ce bugetele în domeniul securității naționale în unele zone au fost scăzute”, a spus Iohannis.
El a indicat că proiectul de buget prevede o alocare de 2% pentru Ministerul Apărării Naționale, arătând că acesta corespunde cu angajamentele în vigoare.
„Este important de subliniat că acest buget trebuie și executat cu folos pentru România și pentru securitatea națională a României. Mai simplu spus — este extrem de important ca acești bani alocați Ministerului Apărării Naționale să fie folosiți pentru programe de dotare pe termen lung, care realmente duc la o modernizare a dotării în România”, a menționat Iohannis.
Șeful statului a arătat că bugetul pentru MAI este într-o zonă foarte apropiată cu cel de anul trecut, iar celelalte bugete ale instituțiilor din domeniul securității naționale sunt scăzute cu aproximativ 10% față de 2016. (Agerpres)

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: CSAT a avizat favorabil bugetele institutiilor din domeniul securitătii nationale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI