Iohannis: Din păcate, trebuie să-i suportăm pe unii politicieni

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că în România există o ”discuţie nefericită” despre statul de drept, arătând că românii îşi doresc o ţară dreaptă, europeană şi că votul acestora contează la alegerile europarlamentare şi la referendumul din 26 mai.
„Avem acea discuţie nefericită despre statul de drept în România. Românii vor o justiţie dreaptă, o ţară dreaptă, dar sunt politicieni care îşi doresc altceva, îşi doresc să nu răspundă pentru faptele lor şi ce vină au românii pentru asta? Românii îşi doresc o ţară dreaptă, europeană, prosperă şi trebuie să înţelegem foarte bine acest summit, această întâlnire la vârf din Sibiu, nu este un eveniment izolat, face parte dintr-un tablou mult mai mare din care şi noi, românii, vrem să facem parte. O Uniune Europeană prosperă, alegeri pentru Parlamentul European, apropo de alegeri – referendum pentru statul drept -, o Uniune care generează prosperitate pentru români, o Uniune Europeană care generează locuri de muncă şi care generează un viitor, bun cum se spune popular”, a spus Iohannis, miercuri, într-un interviu acordat Televiziunii Publice.
Preşedintele a declarat, înainte de summitul informal UE de la Sibiu, că mesajul care va fi dat prin „Declaraţia de la Sibiu” este unul de unitate.
„Pas cu pas ne-am apropiat de ce vom avea mâine. (…) Trebuie să arătăm românilor, europenilor că dorim să rămânem împreună, vrem o Uniune puternică. Vom aproba Declaraţia de la Sibiu care vine să consfinţească, vrem o Uniune Puternică, prosperă, care apărără europenii. Mesajul va fi clar de optimism, de unitate, de solidaritate şi din această declaraţie şi celelalte discuţii se va cristaliza agenda pentru 2019-2024 care ulterior va fi aprobată la şedinţa din iunie. (…) Brexit a generat mult probleme, dar a generat şi câteva lucruri pozitive, noi ceilalţi 27 suntem hotărâţi să rămânem împreună, nu se mai discută de plecarea niciunei ţări. A creat ai multă unitate şi solidaritate”, a mai spus preşedintele.
De asemenea, el a susţinut că în România există „lideri populişti” care au un discurs antieuropean.
„Dacă vorbim despre lideri populişti, trebuie să recunoaştem că şi la noi există unii, din păcate, şi în România şi sunt chiar persoane cunoscute, lideri de partide mari care în ultima vreme au un discurs mai degrabă antieuropean, un discurs împotriva străinilor şi aşa mai departe. E păcat, fiindcă România merită să aibă un discurs politic proeuropean. Românii sunt proeuropeni, românii nu-şi doresc să plece din Europa, dacă ne gândim doar la milioanele de români care au plecat din ţară şi lucrează peste tot în ţările UE, ei vor să rămână în Europa, noi dorim să rămânem în Europa. Dar există aceşti populişti care ne spun că Europa nu este soluţia bună, sunt alţii care spun că Uniunea Europeană trebuie desfiinţată, sunt alţii care spun că Uniunea Europeană este cea care creează problemele naţionale. Nu, problemele naţionale se creează cam toate acolo unde avem politicienii naţionali. Din păcate, şi noi trebuie să-i suportăm pe unii politicieni care, poate cu scopul de a-şi curăţa dosarele, au pus în dificultate întreaga justiţie”, a spus preşedintele Iohannis.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: Din păcate, trebuie să-i suportăm pe unii politicieni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI