Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Iohannis: Directiva privind detașarea lucrătorilor trebuie îmbunătățită

Klaus Iohannis si Emmanuel Macron
Foto: presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că directiva privind detașarea lucrătorilor trebuie îmbunătățită, subliniind că trebuie evitate anumite simplificări și confuzii.

Există o mare nemulțumire în Franța că sunt lucrători care aparent încearcă mai degrabă să eludeze sistemul decât să se încadreze în sistem, dar putem să observăm foarte mulți oameni în Europa de Est, de exemplu în România, care vor să lucreze în Franța, Germania, Spania. Dacă situația este așa, este foarte clar că trebuie să îmbunătățim această directivă. Este inadmisibil să vedem această nemulțumire pe de o parte în Europa de Vest că vin muncitori, pe de altă parte dorința oamenilor din Est de a trăi mai bine. Și una și alta este legitimă și dacă această directivă a produs astfel de disensiuni și astfel de divergențe nu înseamnă că oamenii din Franța nu au dreptate sau cei din România nu au dreptate, înseamnă că directiva nu este suficient de clară și suficient de bună„, a afirmat Iohannis, în conferința de presă comună cu omologul său francez, Emmanuel Macron.

El a subliniat că este foarte important să se evite anumite simplificări și confuzii. „Este foarte important să evităm simplificările inutile în această speță. (…) Este foarte important să se evite anumite simplificări și confuzii. Nimeni nu dorește să înlăture competiția sau piața liberă, însă ceea ce se dorește, de exemplu, în Franța este să se evite folosirea unui sistem care are mare deschidere pentru a eluda plata unor impozite sau taxe”, a precizat Iohannis.

Șeful statului a indicat că nu este suficient ca directiva să fie rescrisă. „Este nevoie de o colaborare mult mai intensă și mai integrată între sistemele sociale din toate țările UE, de un control mult mai bun și atunci avem șansa, dacă abordăm aceste chestiuni cu maximă seriozitate și deschidere în sens pozitiv, să facem sistemul să funcționeze mai bine, astfel ca o firmă românească să poată să meargă în Franța și să lucreze acolo, cum o firmă franceză poate să vină în România și să lucreze aici fără să apară aceste suspiciuni că unii iau locul de muncă al celorlalți„, a afirmat Iohannis.

Șeful statului a menționat că el și omologul său francez își doresc să existe o abordare echitabilă față de toată lumea. „În domeniul transporturilor rutiere (…) problemele sunt specifice și absolut nimeni nu are intenția să creeze condiții favorabile pentru unii și defavorabile pentru alții. Ne dorim cu toții o directivă pe detașare, plus o directivă pe transport, care îmbunătățesc situația și pentru unii și pentru alții, dar scot din piață pe aceia care speculează diferențele de dezvoltare, care încă persistă„, a subliniat Iohannis.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: Directiva privind detașarea lucrătorilor trebuie îmbunătățită”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI