Iohannis,: Am discutat despre creșterea prezenței militare americane în România

Iohannis_si_Trump
Foto: presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seară, la finalul întrevederii cu Donald Trump, că discuția a fost „pragmatică și deschisă”.

De asemenea, Klaus Iohannis a discutat cu Donald Trump despre „importanța creșterii prezenței militare americane în România” iar liderul de la Casa Albă s-a arătat foarte deschis, a declarat marți, la Wahington, președintele Iohannis, care a arătat că o altă temă a discuției a fost legată de legislația off-shore privind gazele din Marea Neagră.
Am arătat disponibilitatea de a găzdui contingente mai mari americane și președintele Trump a fost foarte deschis. Am arătat disponibilitatea de a găzdui contingente mai mari americane și președintele Trump a fost foarte deschis. Vrem să avem mai mulți militari, în Brigada multinațională, în comandamentul regional pe care dorim să-l creăm. Tema va fi urmărită în continuare de secretarul Apărării”, a spus Klaus Iohannis.
Iată principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis, la Ambasada României de la Washington.
Am avut astăzi (n.r – marți) o întâlnire excelentă cu Donald Trump. Am discutat cu președintele Trump în mod pragmatic și deschis despre căile de aprofundare și extindere a parteneriatului strategic, care are un potențial deosebit. Personal, voi continua să fiu implicat pentru dezvoltarea parteneriatului. Președintele Trump a apreciat sprijinul puternic pe care românii îl dau Statelor Unite. Relația transatlantică este vitală, mai ales acum, când România a încheiat cu succes președinția Consiliului UE. Pe parcursul mandatului, am avut ocazia de a ne coordona cu SUA pe dosare ce țin de relația translatantică. Am adoptat împreună o declarație comună – este prima dată când am făcut acest pas. Declarația e un document foarte important pentru progresul parteneriatului SUA – România. E esențială dezvoltarea în toate domeniile sale: politic, de securitate, energie – inclusiv cea nucleară.
Președintele Trump a exprimat o deosebită apreciere că România a fost prima care și-a asumat alocarea a 2% din PIB pentru Apărare. Mi-a mulțumit pentru prezența deosebită românească în Afganistan – suntem al cincilea contributor. Am arătat importanța creșterii prezenței americane în România. Am abordat subiecte de interes comun, precum securitatea la Marea Neagră și coeziunea pe Flancul Estic. În ceea ce privește relația economică bilaterală, trebuie făcut mai mult. De altfel, cu ocazia vizitei a fost semnat un memorandum de înțelegere privind tehnologia 5G, pentru asigurarea securității, dar și a prosperității naționale.
Am remarcat reiterarea sprijinului clar pentru eforturile mele pentru apărarea statului de drept și a luptei anticorupție din România. L-am asigurat că voi continua să susțin ferm acest obiectiv. L-am asigurat că România va rămâne un partener de încredere, la nivel european și global. Pot spune că a fost o întâlnire foarte bună, întâlnire desfășurată într-o atmosferă foarte deschisă, pozitivă”.
Întrebat de jurnaliști dacă sunt nemuțumiri privind OUG 114 și Legea offshore, președintele Iohannis a declarat că: „Există această preocupre și ea a fost adusă în discuție într-o notă optimistă. Președintele Trump și ceilalți prezenți au exprimat așteptarea ca această legislație să fie ameliorată.”

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis,: Am discutat despre creșterea prezenței militare americane în România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI