Iohannis: Întâlnirea cu Trump va avea un impact pozitiv major asupra publicului din România

Klaus Iohannis
Președintele Iohannis a declarat că întâlnirea pe care o va avea vineri cu Donald Trump, va avea un impact pozitiv major asupra publicului din România dar și asupra comunității românești din Statele Unite, scrie Agerpres.

„Sunt fericit să pot împărtăși povestea noastră de succes președintelui Trump, vineri, când vom avea convorbiri la Casa Albă. Întâlnirea noastră va fi importantă nu numai la nivel politic, ci va avea un impact pozitiv major asupra publicului român de acasă, asupra comunității românești din SUA, asupra comunităților de afaceri din țările noastre și asupra tuturor celor care au depus eforturi (…) pentru a face relația noastră mai solidă”, a afirmat Iohannis în cadrul dezbaterii ’20 Years After — The Relevance of the Romanian — U.S. Strategic Partnership in the Current International and Security Context’, organizată de Heritage Foundation.
El a amintit că anul acesta se împlinesc 137 de ani de relații diplomatice între România și SUA.
„Pe lângă aceasta, în 2018 țara mea aniversează centenarul Marii Uniri, un eveniment care nu ar fi fost posibil fără angajamentul de principiu al președintelui Woodrow Wilson pentru democrație și autodeterminare națională”, a adăugat Iohannis.
„Parteneriatul strategic a fost un factor cheie pentru reformarea României. România este cea mai pro americană din Uniunea Europeană. 76% dintre români sunt pro americani. Faptul că România este unul dintre cei mai importanți aliați ai NATO și joacă un rol important regional și numai împreună, umăr la umăr luptăm împotriva terorismului și a provocărilor, iar securitatea și apărarea reprezintă principala componentă a parteneriatului româno-american. Ca aliat, România își îndeplinește partea ei, așa cum se știe a fost alocat 2 % din PIB pentru Apărare. Este al șaselea membru NATO care face acest lucru și a fost posibil cu aproape tot sprijinul clasei politice. Urmează să continuăm partea de înzestrare a armatei. Este important să continuăm proiectul scutului antirachetă de la Deveselu. Achiziția recentă a avioanelor F 16 a crescut probabilitatea unei colaborări pe termen lung cu partea americană. Prezența trupelor americane în România este cel mai important semn al solidarității,” a declarat Klaus Iohannis la Washington.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: Întâlnirea cu Trump va avea un impact pozitiv major asupra publicului din România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI