Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Iohannis: Invit partidele politice parlamentare să semnăm un pact politic pentru România

Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, după consultările cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului din 26 mai, că invită pe formaţiunile politice să semneze un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.

„Românii au votat clar şi ferm împotriva abordării anti-europene promovată în campanie de psd şi alde care au fost sancţionate drastic de electorat. Noi nu am ajuns întâmplător în UE (….) Votul este un drept consacrat în Constituţie. Politicieanii sunt obligaţi să creeze condiţiile pentru romani să voteze, efectiv nu doar teoretic. Ce s-a întâmplat în străinătate se numeşte îngrădirea dreptului la vot. I-am rugat pe cei prezenţi la consulatri să îşi expună punctul de vedere. Am constatat că există o convergenţă. Majoritatea partidelor sunt de caord că rezultatele referendumului trebuie implementate. Pentru a valorifica votul am decis să invitat partidele să semnăm un acord naţional pentru consolidarea arcursului european al României sau un pact politic pentru România europeană. Aşadar, acord politic naţional pentru consolidarea parcursului european al României, care conţine în esenţă următoarele chestiuni: transpunerea în legislaţie a interdicţiei privind amnistia şi graţierea pentru infracţiuni de corupţie, transpunerea în legislaţiei a interdicţiei adoptării de către guvern a OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor, al organizării judiciare corelate cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct CCR cu privire la OUG, dar şi transpunerea în legislaţie a măsurilor necesare asigurării integrităţii în funcţiile publice, revizuirea legilor Justiţiei, inclusiv a OUG prin care au fost modificate în deplin şi strict acord cu avizele Comisiei de la Veneţia a consiliilor consultative ale judecătorilor şi procurorilor europeni, precum şi a rapoartelor Comsiei Europene şi GRECO, adoptarea modificărilor aduse Codului penal şi Codului de procedură penală numai cu respectarea deplică a recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi Comisiei Europene”, a declarat Klaus Iohannis.
Preşedintele Klaus Iohannis a avut marţi şi miercuri consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare pentru stabilirea „direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai”.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: Invit partidele politice parlamentare să semnăm un pact politic pentru România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI