Iohannis organizează o conferință internaţională despre putere și opoziție în democraţie

Madalina Dobrovolschi
Administraţia Prezidenţială, alături de Comisia de la Veneţia şi Consiliul Europei, organizează joi şi vineri, la Palatul Cotroceni, conferinţa internaţională „Interacţiunea între majoritatea politică şi opoziţie într-o democraţie”, ale cărei lucrări vor fi deschise de către preşedintele Klaus Iohannis.

„Este o conferinţă care îşi doreşte să sublinieze importanţa cooperării între majoritatea politică şi opoziţie într-o societate echilibrată, pluralistă, cu respectarea normelor statului de drept şi regulile unei democraţii. Conferinţa este concepută ca un suport teoretic pentru un raport, pentru că la finalul acestei conferinţe, Comisia de la Veneţia va întocmi un raport, la solicitarea Secretarului General al Consiliului Europei, un raport care ar trebui să traseze câteva direcţii principale în legătură cu modul în care majoritatea politică ar trebui să se comporte şi să interacţioneze cu opoziţia”, a precizat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.
Propunerea organizării a venit din partea Comisiei de la Veneţia. La eveniment vor participa 100 de persoane, printre care raportori şi membri ai Comisiei de la Veneţia şi ai secretariatului Comisiei, reprezentanţi ai statelor membre ale Consiliului Europei, în special reprezentanţi ai Parlamentelor naţionale europene, reprezentanţi ai mediului academic şi alţi experţi în domeniu, oficiali români, reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare, aflate la guvernare, dar şi în opoziţie, reprezentanţi ai societăţii civile, corp diplomatic străin acreditat la Bucureşti, reprezentanţi ai Curţii Constituţionale, Avocatul Poporului şi mass-media.
Președintele Klaus Iohannis va deschide lucrările acestei conferinţe joi, la ora 15.30, cu un discurs, care va fi urmat de discursuri ale Secretarului General Adjunct al Consiliului Europei, preşedintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi preşedintelui Comisiei de la Veneţia.
Preşedintele va avea discuţii, în marja acestei conferinţe, cu şefii acestor instituţii.
„Încă un lucru, pe care probabil l-aţi sesizat – participarea de excepţie a conducerii Consiliului Europei, ceea ce subliniază încă o dată importanţa pe care această instituţie o acordă României, domnului Preşedinte Klaus Iohannis, şi desigur acestei teme, democraţia”, a precizat Dobrovolschi.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis organizează o conferință internaţională despre putere și opoziție în democraţie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI