Iohannis: Parlamentul trebuie să aibă un control puternic, dar nu partinic asupra serviciilor

klaus iohannis
Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că Parlamentul trebuie să aibă un control „puternic, dar nu partinic” asupra serviciilor de informații.

El a afirmat că nu se poate ca un partid să definească modul în care se face controlul parlamentar asupra serviciilor, precizând că pentru acest lucru este nevoie de negocieri între Putere și Opoziție.
„E nevoie să se implice și unii și alții, pentru că o dată sunt unii la Putere, altă dată sunt alții, dar serviciile (…) rămân”, a spus Iohannis.
În opinia sa, este nevoie de modernizarea a cel puțin 12 legi din domeniul securității naționale.

„Dacă vrem să avem servicii secrete puternice, care își fac treaba bine, și politicieni care sunt liniștiți și mulțumiți de felul cum relaționează cu serviciile secrete, este clar nevoie de un control parlamentar efectiv, eficient și transparent. Parlamentul trebuie să aibă un control puternic, dar nu partinic. Nu se poate ca politica unui partid să definească modul în care se face controlul parlamentar asupra serviciilor. Pentru a avea un astfel de control parlamentar, este nevoie de negocieri puternice, între Putere și Opoziție. Este nevoie să se implice și unii, și alții, în aceste comisii, fiindcă o dată sunt unii la Putere, peste câțiva ani sunt alții la putere, dar serviciile secrete rămân, procedurile rămân și, în definitiv, cred că toți românii își doresc ca serviciile secrete să fie bine conduse și să garanteze partea lor de securitate națională. Aceste lucruri ar fi bine să le ia în discuție noul Parlament și să le lămurească”, a mai declarat Iohannis.

„Noua majoritate din Parlament are un rol hotărâtor asupra unor legi extrem de importante pentru România, cum sunt cele care țin de chestiuni legate de securitatea națională ori de amnistie şi grațiere. Vom avea o majoritate care vrea să dovedească faptul că face jocurile în Parlament, care va dori să albească dosarele celor incriminaţi? Sau vom avea o majoritate matură, care înţelege că România este numai una şi care va veni lângă Preşedinte pentru ca, împreună, să garantăm securitatea națională şi statul de drept? Eu îmi doresc a doua variantă, pentru o Românie sigură pentru cetăţeni şi o naţiune puternică în corul celorlalte naţiuni”, a declarat șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: Parlamentul trebuie să aibă un control puternic, dar nu partinic asupra serviciilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI