Iohannis: Politicienii dau foarte uşor vina pe Bruxelles pentru aproape orice

Receptia de Ziua Europei
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că în România sunt ”voci care dau foarte uşor vina pe Bruxelles pentru aproape orice”, arătând că acesta este ”cel mai facil discurs” din partea celor deranjaţi de standardele europene de democraţie autentică.

Hrănindu-se într-un mod populist din seva euroscepticismului, Unii politicieni pun sub semnul întrebării rolul și relevanța Uniunii Europene. Ei sunt cei care comit, cu bună știință, beneficiile uriașe ale apartenenței la acest proiect sugerând că ar fi poate ar fi mai bine în afara marii familii europene. Auzim, în ultima vreme, voci care dau foarte ușor vina pe Europa și pe Bruxelles pentru aproape orice: ‘Mai bine în afara marii familii europene…’ Este cel mai facil discurs din partea celor deranjați de standardele europene de democrație autentică. Ceea ce nu spun însă aceşti politicieni este că, fără democraţie, fără stat de drept, fără legi corecte, nu există prosperitate şi bunăstare pentru majoritatea cetăţenilor. Ar exista doar privilegii pentru un grup restrâns aflat la putere. Răspunsul nostru trebuie să fie hotărât şi să se bazeze pe avantajele incontestabile ale apartenenţei la UE„, a spus şeful statului, la recepţia oferită în grădina Palatului Cotroceni cu ocazia Zilei Europei.
Este cel mai facil discurs din partea celor deranjaţi de standardele europene de democraţie autentică. Ceea ce nu spun însă aceşti politicieni este că fără democraţie, fără stat de drept, fără legi corecte nu există prosperitate şi bunăstare pentru majoritate cetăţenilor, Ar exista doar privilegii pentru un grup restrâns aflat la putere. Răspunsul nostru trebuie să fie hotărât şi să se bazeze pe avantajele incontestabile ale apartenenţei la UE. Unul dintre bunurile cele mai de preţ ale Europei este democraţia. Pluralismul politic, guvernarea corectă şi în beneficiul tuturor, egalitatea în faţa legii, asigurarea unei justiţii independente sunt valori care au stat la baza dezvoltării statelor europene. Apărarea acestor valori a redevenit astăzi o priotate. Viitorul ţării noastre nu poate fi deturnat de la direcţia pe care s-a înscris. Europa este pentru România marea familie alături de care împărtăşeşte valori, aspiraţii şi un drum comun de dezvoltare”, a subliniat preşedintele.
Şeful statului a punctat că locul României este alături de ţările europene în care democraţia, libertatea şi dreptatea triumfă.
„Democraţia rezistă prin implicare civică activă şi permanentă, libertatea se păstrează având curajul de a lupta pentru valorile în care credem, dreptatea prevalează când vocile celor care denunţă minciuna şi incorectitudinea nu se lasă intimidate”, a mai spus Iohannis.
Printre cei care participă la recepţie se numără preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, membri ai Cabinetului său, foştii preşedinţi Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, preşedintele CCR, Valer Dorneanu, patriarhul Daniel, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, parlamentari, membri ai corpului diplomatic.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: Politicienii dau foarte uşor vina pe Bruxelles pentru aproape orice”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI