Iohannis a promulgat Legea privind regimul incompatibilității aleșilor locali

Decrete semnate de Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, informează Administrația Prezidențială.

Pe 16 mai, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege referitor la incompatibilități, ca urmare a cererii de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis, stabilind că funcțiile de primar, viceprimar, președinte și vicepreședinte de CJ sunt incompatibile cu cea de reprezentant în AGA în cadrul societăților comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unor societăți, cu excepția cazului în care aceștia nu sunt retribuiți.
Astfel, „funcțiile de primar și viceprimar, primar al municipiului București, președinte și vicepreședinte al Consiliului Județean sunt incompatibile cu funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administrație ori cenzor sau orice funcție de conducere ori de execuție la societățile reglementate de Legea societăților nr. 31/1990, inclusiv băncile sau alte instituții de credit, societățile de asigurare și cele financiare, la regiile autonome de interes național, la companiile și societățile naționale, precum și la instituțiile publice, cu excepția reprezentanților în adunarea generală a acționarilor la societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, a membrilor în consiliile de administrație ale unităților și instituțiilor de învățământ de stat sau confesionale și ale spitalelor administrativ-teritoriale”.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis a promulgat Legea privind regimul incompatibilității aleșilor locali”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI