Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Iohannis: România Educată este România noastră, a tuturor. Educația este baza României de mâine

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a participat la inaugurarea programului România Educată pe care președintele României l-a pregătit în ultimii doi ani de zile cu aparatul de specialitate.

„Este un moment mult așteptat, mult comentat. Este această lansare în dezbatere un eveniment de la care avem mari așteptări. România educată. Haideți să vorbim despre educație. Ne interesează șansa tânărului de a găsi un loc de muncă în domeniul în care s-a pregătit. Cum evaluăm performanța unei școli, dar a unei universități, dar a întregului sistem? Ne interesează numărul de absolvenți sau calitatea educației primită sau dacă este o corelare cu piața muncii. Iată că întrebări avem multe și cu cât mergem mai mult în profunzime, răspunsurile nu mai sunt atât de simple”, a declarat Klaus Iohannis.
„Lumea mă întreabă ce este acest proiect România Educată și de ce mă ocup eu de așa ceva. Sunt întrebări legitime. România Educată este un proiect strategic, România Educată vrea să ajute la conceperea, la creionarea unui sistem educațional pentru secolulul XXI. Vrea să ajute politicienii să vină cu politici educaționale bune, vrea să ajute pe dascăli să reușească să predea în așa fel încât să fie și elevii mulțumiți, dar și părinții, dar și angajatorii. Este un proiect care vrea să îl ajute pe directorul de școală să știe cum să gestioneze unitatea de care răspunde pentru a avea rezultate bune. (…). Ce nu este România Educată. România Educată nu este un proiect de lege, România Educată nu este un rețetar simplu, România Educată nu este o poveste doar politică. România Educată nu este programul meu electoral, România Educată este România noastră, a tuturor pentru generațiile care vor veni”, a declarat Klaus Iohannis.
„Educația este baza României de mâine, este baza generațiilor viitoare. O Românie educată este o Românie de succes, o Românie puternică, o Românie Prosperă. Orice ai vrea să faci, trebuie să pleci de la situația existentă. Unde suntem acum. Avem, de exemplu, rezultate foarte bune la olimpiade internaționale, ne mândrim cu acești copii, deci avem elite. Dar avem la capătul celălalt 40% din absolvenții ciclului gimnazial sunt ceea ce se numește analfabeți funcționali. Dacă le dau un text, ei îl citesc și nu înțeleg nimic sau aproape nimic. Problemă mare și s-a propagat. Unul din cinci elevi părăsește prea devreme școala obligatorie.(…). Vor apărea nenumărate meserii noi, în următoarele decenii, care nici nu sunt definite. Vor dispărea foarte multe meserii dintre cele pe care noi pe cunoaștem și dintre cele pentru care noi ne-am pregătit. Trebuie să avem grijă să pregătim generațiile de tineri pentru ce va fi în viitor, nu pentru cum a fost cum am fost noi elevi sau studenți sau miniștri. Trebuie să avem mare grijă pentru ce îi pregătim”, a declarat Klaus Iohannis.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: România Educată este România noastră, a tuturor. Educația este baza României de mâine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI