Iohannis: România nu are o resursă mai valoroasă și mai apreciată cum este cultura

Președintele Klaus Iohannis i-a decorat, marți, pe scriitoarea Nora Iuga și pe directorul Teatrului Național din București, Ion Caramitru, ocazie cu care a afirmat că România nu are o resursă mai valoroasă și mai apreciată cum este cultura.

Ceremonie de decorare1
România nu are o resursă mai valoroasă și mai apreciată cum este cultura. Deseori oamenii care o slujesc sunt și purtătorii speranțelor noastre într-o lume mai bună, luminată de valori, deschisă și tolerantă, iar cariera dumneavoastră dovedește acest lucru„, a spus Iohannis la ceremonia de decorare, desfășurată la Palatul Cotroceni.
Klaus Iohannis a afirmat că Nora Iuga este un exemplu de vitalitate în ceea ce privește apărarea valorilor fundamentale ale culturii.
Decorata Nora IugaCreația dumneavoastră, fie ea poezie ori proză, impresionează prin virtuozitatea folosirii limbii, prin forța expresivității lirice. Opera dumneavoastră reprezintă un reper în literatura română contemporană. Poeți și scriitori, publicul din cele mai diverse generații vă apreciază și vă iubesc. Ne-ați dăruit deopotrivă creațiile dumneavoastră, dar și opere ale marilor nume ale literaturii universale prin traduceri valoroase în limba română. Viața și opera dumneavoastră demonstrează foarte bine că scrisul înseamnă nu doar vocație, dar și misiune. Sunteți un exemplu de vitalitate pentru angajamentul dumneavoastră în apărarea valorilor fundamentale pe care se sprijină cultura: respectul diversității, toleranța și libertatea„, i-a transmis șeful statului Norei Iuga, amintind și de Ziua Mondială a Poeziei — marcată la 21 martie.
Președintele a subliniat că prin decorația conferită lui Ion Caramitru se recunoaște rolul pe care acesta l-a avut după 1990 în modernizarea și structurarea mecanismelor instituționale ale culturii.

Decorare Ion Caramitru
Statul român vă răsplătește o carieră ce v-a adus în fața iubitorilor de teatru și poezie de pe toate meridianele lumii, dar mai ales v-a adus admirația și aprecierea publicului românesc. Sunteți deopotrivă un creator, un interpret și un reprezentant dedicat al breslei artiștilor scenei. Exemplificați compatibilitatea dintre artist și cetățeanul angajat. În fața noilor generații care își caută reperele culturale, misiunea primei scene a țării este deosebită. Din această perspectivă, Ordinul Național „Steaua României” conferit astăzi este nu doar o simbolică recunoaștere a meritelor, dar și un mandat de onoare pe care, prin dumneavoastră, îl transmit Teatrului românesc„, a arătat Iohannis.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: România nu are o resursă mai valoroasă și mai apreciată cum este cultura”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI