Iohannis: Să spună dacă vor continua să promită mult şi să livreze puţin

Klaus Iohannis in Parlament
România se află acum la un veac de la cea mai importantă realizare a românilor – înfăptuirea unităţii naţionale, iar politicienii trebuie să răspundă la întrebarea dacă vor continua să să promită mult şi să livreze puţin, a declarat preşedintele Klaus Iohannis în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

„Pe 1 decembrie 1918 Iuliu Maniu se întreba la Alba Iulia ce ar putea face generaţia pentru a se ridica la îndeplinirea unui asemenea ideal. Cu privilegiul de a fi preşedintele României în anul centenarului preiau interogaţia şi v-o adresez dvs aleşilor naţiei – Prin ce putem să fim noi demni de împlinirile de acum 100 de ani. Astăzi întrebarea la care trebuie să răspundă politicienii indiferent de partid sau doctrină e dacă vor continua să promită mult şi să livreze puţin sau dacă au curajul să livreze istoriei în cel de-al doilea centenar. Cred că răspunsul la această întrebare poate să ne dea sursa coeziunii”, a declarat Klaus Iohannis.
„Doamnelor şi domnilor parlamentari şi guvernanţi, ascultaţi vocea românilor, recuplaţi-vă la interesele naţionale, ridicaţi-vă la nivelul centenarului şi nu îl dezonoraţi. România îşi atinge potenţialul său doar atunci când politicienii sunt ghidaţi de un proiect naţional şi de năzuinţele oamenilor. Nu să-şi piardă direcţia şi să devină captivă a câtorva politicieni fără simţul guvernării democratice (…) Românii înţeleg că lucrurile depind de consecvenţa în a ne urma angajamentele. Este timpul să înţeleagă acest lucru şi majoritatea politică şi guvernamentală. Unele abordări populiste, demagocice şi manipulatorii au semănat discordie şi au afecta modalitatea în care trebuie să sărbătorim”, a afirmat preşedintele.
„Este şi un moment de reflecţie în care să ne întrebăm cu toată onestitatea dacă ne-am revendicat locul pe care îl merităm în rândul ţărilor lumii. Mergem pe direcţie potrivită sau ne îndreptăm spre un drum greşit? Aniversarea celor 100 de ani ai ţării noastre ne regăseşte la o răscruce a României în următorul Centenar. Trăim într-o societate liberă cu instituţii stabile şi ne leagă un parteneriat strategic cu cea mai puternică ţară, Statele Unite. Suntem membri ai UE integraţi în familia naţiunilor aşa cum au visat înaintaşii noştri. Nu ne-a fost simplu să ajungem aici şi tocmai de aceea, la fel ca acum un secol, oamenii au mari speranţe şi aşteptări îndreptăţite de la cei care o conduc. Cu atât mai mult, de centenar, românii aşteaptă să aibă lideri politici responsabili, cinstitiţi, care să aibă interese penrru România nu pentru interesele lor vremelnice”, a declarat Klaus Iohannis
La şedinţa solemnă sunt prezenţi, alături de senatori şi deputaţi, preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, precum şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel. La şedinţa solemnă au fost invitaţi şi foştii preşedinţi ai României, însă Ion Iliescu nu este prezent, membrii Guvernului, preşedinţii Curţii Constituţionale, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Curţii de Conturi, Academiei Române, Consiliului Legislativ, Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, Avocatul Poporului, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Arhiepiscopul Bisericii greco-catolice, şefii misiunilor diplomatice cu reşedinţa la Bucureşti. De asemenea, la eveniment iau parte şi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, dar şi Custodele Coroanei Române, Margareta.
Președintele României, Klaus Iohannis, a fost întâmpinat de Georgian Pop și Alina Gorghiu. Liviu Dragnea nu l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis, pe motiv că este răcit și că nu suportă aerul rece. Nici Călin Popescu Tăriceanu nu l-a întâmpinat.
Klaus Iohannis a fost așezat în rând cu foștii președinți. Ion Iliescu lipsește din motive de sănătate. Președintele a dat mâna, când a ajuns în sală cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. (Captură: privesc.eu)

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: Să spună dacă vor continua să promită mult şi să livreze puţin”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: