Iohannis: Trebuie recastigata increderea mediului de afaceri

Klaus Iohannis

România a ajuns la acel nivel și în acel moment când trebuie să stimuleze mediul investițional prin cel mai adecvat mix dintre relaxarea fiscală și sustenabilitatea finanțelor publice, astfel ca scăderea taxelor să aibă un caracter permanent, a afirmat, miercuri, președintele Klaus Iohannis, la Bratislava, la Forumul oamenilor de afaceri români și slovaci.
În această privință este important să ne concentrăm atenția asupra recâștigării încrederii din partea mediului de afaceri în politicile economice ale Guvernului. Calitatea guvernării se bazează în primul rând pe seriozitate și responsabilitate pentru viitor, pe transparența actului guvernamental și dialogul deschis cu mediul de afaceri„, a spus șeful statului.
Klaus Iohannis a arătat că România are nevoie să implementeze reforme și schimbări instituționale durabile în privința pașilor necesari adoptării monedei euro.
El a menționat că, în ceea ce privește cooperarea economică dintre România și Slovacia, s-au evidențiat câteva domenii de succes, care pot fi aprofundate și multiplicate.
România își dorește parteneriate și proiecte comune, care să susțină cu prioritate dezvoltarea competitivității industriale. În acest sens, colaborarea dintre țările noastre trebuie axată pe proiecte investiționale majore, pe finanțarea din fonduri europene, mai ales în contextul Strategiei Europene a Regiunii Dunării„, a spus șeful statului.
Klaus Iohannis a precizat că nivelul schimburilor comerciale cu Slovacia este de circa 2,3 miliarde de euro și vizează în special schimburile cu produse high-tech, el subliniind că acest trend pozitiv trebuie susținut cu idei noi.
Iohannis a subliniat că trebuie pus accent pe tehnologiile viitorului, precum robotica, tehnologia informației, comunicațiile. „Sectorul IT&C din România oferă un potențial enorm pentru cooperare în industria auto, un sector principal al economiei slovace„, a spus șeful statului român.
El a susținut că România înregistrează o creștere economică robustă și că țara are nevoie de creștere sănătoasă, de tip calitativ și nu cantitativ.
Prezent la forum, președintele Slovaciei a precizat că România este unul dintre partenerii economici cei mai importanți ai țării sale, arătând că volumul schimburilor comerciale a crescut în ultimii ani, fiind acum de peste două miliarde de euro.
La forumul de afaceri româno-slovac au fost prezenți peste 20 de reprezentanți de companii din cele două țări din domenii precum energie, auto, IT și transporturi.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: Trebuie recastigata increderea mediului de afaceri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI