Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Iohannis: Am trimis Parlamentului scrisoarea referitoare la temele referendumului din 26 mai

Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a transmis, joi, Parlamentului temele care vor fi supuse consultării populare în cadrul referendumului din 26 mai.

„Am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes național supuse consultării la referendumul din 2 mai. Prima: Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție A doua: interzicerea adoptării de guvern a OUG-urilor în domeniul infracțiunilor, pedepselor, corelată cu dreptul altor autorități de a sesiza CCR cu privire la ordonanțe.
Cetățenii trebuie să decidă dacă vor dacă persoanelor condamnate să li se șteargă efectele condamnărilor și dacă vor ca guvernul să mai adopte OUG-uri în domenii sensibile precum organizarea sistemului judiciar și legislația penală Aceste fapte sunt inacceptabile când faptele sunt săvârșite chiar de cetățeni Da, toleranță zero față de fenomenul corupției prin interzicerea amnisitie și grațierii reprezintă calea cea mai bună și corectă pentru continuare luptei anticorupție.
Ce se întâmplă în actuala guvernare PSD e fără precedent: de mai bine de 2 ani asistăm la un permanent război contra justiției purtat cu OUG-uri Acest asalt a presupus mereu căutarea momentului prielnic, pervertind și deturnând un mecanism constituțional pe care noi, societatea, trebuie să-l regândim. Societatea a obosit și trăiește cu teamă fiecare zi cu ședință de guvern, ședință a cărei agendă reală nu se cunoaște Este momentul ca cetățenii să decidă dacă nu cumva e necesar ca și alte autorități să aibă dreptul de a sesiza CCR pentru a stopa efectele OUG-urilor neconstituționale.
Sunt convins că dacă CSM sau Înalta Curte ar fi avut posibilitatea să conteste OUG-urile la CCR, nu am fi ajuns în situația de acum
Modificările PSD la legile justiției au fost aspru criticate de UE, iar adoptarea de OUG-uri care sunt amnistii mascate ar avea consecințe foarte grave asupra statutului României în UE Momentul critic în care ne aflăm e rezultatul proastei guvernări PSD. PSD încalcă chiar regulile statului de drept Sunt discuții despre iminența altor OUG-uri PSD-iștii au atât de multe probleme penale încât sunt dispuși să riște stabilitatea și viitorul României doar pentru a-și albi dosarele N-ar fi exclus să dea prin OUG că politicianul cutare e cinstit. Ar fi culmea!
Solicit guvernului să nu mai adopte vreo OUG în domeniul justiției. Referendumul a intrat în linie dreaptă. Orice OUG ar fi ilegitimi, o sfidare la adresa românilor. Azi se impune să ne reamintim un text din Constituție, pe care cei aflați al putere ar vrea să-l facă uitat. Este alineatul 2 al articolului 2 din Constituție: „Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu. Voința suverană a poporului se exprimă cel mai bine prin referendum. Dragi români, vă aștept la referendum pe 26 mai!”, a spus Klaus Iohannis.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: Am trimis Parlamentului scrisoarea referitoare la temele referendumului din 26 mai”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI