Iohannis: Vă chem să reconstruim România; voi construi o nouă majoritate

Klaus_Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a participat, joi, la Consiliul Național PNL. La un moment dat, după unele declarații ale șefului statului, sala a izbucnit în aplauze.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va construi o nouă majoritate parlamentară construită în urma alegerilor la termen sau anticipate, dacă va câştiga un nou mandat de preşedinte al României. El transmite că majoritatea va aduce în prim plan priorităţile legate de „normalizarea” statului.
„Dragi liberali, dragi români, vă chem alături de mine să reconstruim România! Vreau să fiu foarte bine înțeles: acest vot va fi respectat! Nu voi desemna niciun Guvern care nu își asumă ferm aceste deziderate! Vă asigur că voi construi o nouă majoritate, în urma votului dat de oameni, la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate”, a spus Klaus Iohannis.
„PSD a dovedit că este incapabil să facă toate aceste lucruri și de aceea trebuie să plece. Îmi asum ca obiectiv național această viziune a României funcționale, a României normale și îi voi aduce alături de mine pe toți cei care o împărtășesc, astfel încât să devină realitate. Acesta este proiectul întregii Românii, este proiectul meu, este proiectul unei întregi generații!”, a mai spus Klaus Iohannis, care a fost aplaudat de cei prezenți în sală, joi, 8 august.
Preşedintele a spus că prin acţiunile sale şi ale Opoziţiei, dar mai ales prin mobilizarea cetăţenilor, s-a reuşit păstrarea nealterată a cursul proeuropean şi democratic al României.
„Românii vor că asaltul continuu al PSD la adresa statului de drept şi a statului român în asamblu să înceteze. Românii cinstiţi care muncesc şi plătesc state şi impozite aşteaptă că statul să funcţioneze pentru ei, nu în favoarea unui grup care a pus stăpânire pe resurse şi decizie. Românii vor autostrăzi, servicii medicale, egalitate de şanse şi accesul la educaţie de calitate, vor să fie trataţi cu respect atunci când interacţionează cu instituţiile publice. Cetăţenii au spus clar ce îşi doresc. Acum statul şi politicienii trebuie să se ridice la nivelul aşteptărilor societăţii. Noi avem obligaţia să repunem statul în matcă să şi să redam cetăţenilor încrederea că instituţiile sunt eficiente. Este ceea ce aşteaptă românii de la preşedintele lor şi PNL, care a câştigat prima tură de alegeri şi sunt convins că va câştiga toate alegerile. Din păcate nu există un buton magic care odată apăsat ar reseta statul român. Această aşezare este obligatorie, dar este un proces de durată. Este un demers pe care vreau şi trebuie să îl facem împreună”, a declarat Klaus Iohannis.
Şeful statului a mai precizat că reconfigurarea României nu poate fi imaginată fără promovarea a unui set de valori şi principii din rândul cărora nu au cum să lipsească cinstea, încrederea, toleranţa, înţelepciunea, competenţa sau creativitatea.
„Iar poporul român are din plin astfel de atribuţii, doar că adesea dramele şi disfuncţionalităţile scot la vedere ce e mai urât. Consecinţa directă este că oamenii îşi pierd speranţa”, a conchis Iohannis.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: Vă chem să reconstruim România; voi construi o nouă majoritate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI