Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Iohannis: Vă îndemn să serviți drept exemplu de conduită, profesionalism și de responsabilitate

Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj Jandarmeriei Române, cu prilejul aniversării a 167 de ani de la înființare, în care îi îndeamnă pe jandarmi să servească drept exemplu de conduită, profesionalism și de responsabilitate.

Voi fi mereu alături de Jandarmeria Română și voi urmări modul în care activitatea dumneavoastră se reflectă în societate. Sunt convins că și de acum înainte vă veți ridica la înălțimea cerințelor și misiunilor ce vă vor fi încredințate. Ați demonstrat că sunteți o forță credibilă aflată în slujba românilor și vă îndemn ca, în continuare, să serviți drept exemplu de conduită, profesionalism și de responsabilitate„, afirmă șeful statului în mesajul prezentat de către consilierul prezidențial Ion Oprișor.
Președintele Iohannis arată că Jandarmeria Română a fost parte a „construcției României moderne și s-a identificat cu asigurarea ordinii publice și a protecției cetățenilor”.
Jandarmeria Română a cunoscut o evoluție dinamică și s-a adaptat permanent la schimbările frecvente ale mediului de securitate intern și internațional. În acest mod, instituția și-a consolidat credibilitatea și și-a menținut standardele înalte de competență, motiv pentru care rolul său este extrem de important în categoria forțelor din sistemul național de securitate„, susține șeful statului.
Vă prezentăm în continuare textul mesajului:
În urmă cu 167 de ani, se puneau bazele Jandarmeriei Române, o instituție care, de-a lungul istoriei, a fost parte a construcției României moderne și s-a identificat cu asigurarea ordinii publice și a protecției cetățenilor.
Jandarmeria Română a cunoscut o evoluție dinamică și s-a adaptat permanent la schimbările frecvente ale mediului de securitate intern și internațional. În acest mod, instituția și-a consolidat credibilitatea și și-a menținut standardele înalte de competență, motiv pentru care rolul său este extrem de important în categoria forțelor din sistemul național de securitate.
Onoarea și devotamentul cu care jandarmii români își duc la îndeplinire misiunile sunt recunoscute și apreciate. Datorită profesionalismului de care dau dovadă, este menținută siguranța cetățenilor și ordinea publică, într-un climat social orientat către protecția și liniștea comunităților, în baza deplinei respectări a Constituției, a prevederilor legale și a drepturilor și libertăților civice.
Instituția dumneavoastră a contribuit semnificativ la consolidarea imaginii României de partener activ și credibil pe scena internațională, prin participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, dar și prin cooperarea cu organisme similare.
Calitatea de membru cu drepturi depline în Asociația Forțelor de Poliție și Jandarmerie Europene și Mediteraneene cu Statut Militar (FIEP) și în Forța de Jandarmerie Europeană constituie, în mod evident, o confirmare a experienței și profesionalismului de care ați dat dovadă.
Anul 2017, marcat încă de la debutul său de provocări, obligă la o intensificare a vigilenței în asigurarea ordinii publice și la o reacție cât mai fermă și rapidă pentru prevenirea și contracararea tuturor fenomenelor care pot genera amenințări la adresa cetățenilor noștri.
Creșterea gradului de siguranță publică și întărirea sentimentului de securitate în rândul cetățenilor rămân, în continuare, obiective prioritare. Ca atare, Jandarmeria Română trebuie să se adapteze mediului dinamic în care trăim și să dezvolte o nouă paradigmă a ordinii publice, bazată în primul rând pe anticipare și prevenție, precum și pe capacitatea de reacție oportună a specialiștilor și a forțelor de ordine publică.
Voi fi mereu alături de Jandarmeria Română și voi urmări modul în care activitatea dumneavoastră se reflectă în societate. Sunt convins că și de acum înainte vă veți ridica la înălțimea cerințelor și misiunilor ce vă vor fi încredințate. Ați demonstrat că sunteți o forță credibilă, aflată în slujba românilor și vă îndemn ca, în continuare, să serviți drept exemplu de conduită, profesionalism și de responsabilitate.
Adresez întregului personal al Jandarmeriei Române sincere urări de sănătate, prosperitate, împliniri pe toate planurile și putere de muncă. La mulți ani!

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: Vă îndemn să serviți drept exemplu de conduită, profesionalism și de responsabilitate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI