Ivan Patzaichin, decorat de președintele Iohannis cu Ordinul „Steaua României”

Ivan Patzaichin, legendă a sportului românesc şi internaţional, a primit marţi, când împlineşte 70 de ani, cea mai înaltă decoraţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, din partea preşedintelui României, Klaus Iohannis, cu prilejul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni, în semn de recunoaştere şi profundă preţuire pentru performanţele sportive de excepţie şi pentru contribuţia semnificativă adusă sportului românesc în ţară şi în străinătate.

„Sunt emoționat cum cred că n-am mai fost vreodată. Pentru mine este un vis frumos. Mă bucur că ați menționat de sport, pentru că sportul m-a făcut o personalitate și m-a făcut să port mereu tricolorul pe piept cu bucurie și cu satisfacție. Totdeauna am fost mândru că sunt român!”Decorare_Ivan_Patzaichin1La final, Ivan Patzaichin i-a făcut cadou lui Klaus Iohannis o pagaie, precizând: „Vreau să vă înmânez o pagaie făcută în atelierul nostru. Să vâsliți cât mai bine la conducerea României!”

„Onorăm astăzi un simbol naţional, o legendă vie, care a oferit românilor mai momente de mândrie şi bucurie – Ivan Patzaichin. Semnificaţia acestei ceremonii se potriveşte foarte bine cu cea a alegerilor prezidenţiale de acum două zile. Iată, aşa a fost să fie, la primul eveniment public după scrutinul din 24 noiembrie, când românii au fost campionii pro-democraţie, să-l sărbătorim pe cel care a intrat în istoria olimpismului drept ‘campionul cu pagaia ruptă’. Ivan Patzaichin a urmat principiul fundamental al oricărui învingător de ieri sau de astăzi. Dacă ai un vis şi crezi în puterea ta de a-l îndeplini, nimic nu îţi poate sta în cale, nici măcar ciotul de vâslă”, a declarat preşedintele Iohannis în cuvântul său. Ivan Patzaichin a intrat în istoria olimpismului prin titulatura de campionul cu pagaia ruptă. Dacă ai un vis și crezi cu putere în el, nimic nu-ți stă în cale, nici măcar ciotul de vâslă. Vreau să vă mulțumesc pentru că ați rămas alături de sportivii noștri și de cei de acasă. Vă urez la mulți ani și multă sănătate”, a declarat președintele Klaus Iohannis. (Sursa foto: presidency.ro)

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ivan Patzaichin, decorat de președintele Iohannis cu Ordinul „Steaua României””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI