Jianu: Puterea unui ministru al turismului trebuie să fie mai mare în Guvern

Florin Jianu2
Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a declarat în cadrul unei conferințe desfășurate miercuri la Centrul de Excelență în Turism și Servicii de la Constanţa, că puterea unui ministru al Turismului trebuie să fie mai mare în Guvern.

În primul rând sezonalitatea s-a schimbat. În al doilea rând, cred că puterea unui mimistru al turismului trebuie să fie mai mare în Guvern. În momentul în care nu reușești să corelezi ceea ce înseamnă educație, investiții, infrastructură, ceea ce înseamnă mediu, foarte multe aspecte sau neavând portofoliu turismului, nedându-i însemnătate foarte mare în cadrul unui Guvern, atunci lucrurile în turism nu se cuagulează și nu există o strategie adevărată. Este strategie pe hârtie, strategii care mai apoi nu sunt implementate în practică. Ceea ce noi reușim să facem din partea privată, eu am spus că voi face două lucruri în acest an, în primul rând, să fundamentăm pentru prima dată în 28 de ani politicile publice din turism și în al doilea rând, vom iniția programele de formare a managerilor, a resurselor umane din turism în care am inițiat această academie de management a ospitalității, o inițiativă pur privată care am atras oameni din turism cum sunt Dragoș Anastasiu, Răzvan Pîrjol, Călin Ilie, oameni care performează în turism și care sunt dispuși pe bază voluntară să vină și să transfere cunoștințe mai departe oamenilor din turism. Mi-aș dori ca Ministerul Turismului, Guvernul să bazeze politicile publice în general, pe nevoile acestui sector. Am văzut zilele acestea anunțuri cu TVA 5% în turism, cu impozitare zero a redevențelor în zona balneară, aș vrea fundamentări. Pe ce anume se bazează, au cerut oamenii din turism un lucru sau altul? Această componentă a forței de muncă, o componentă foarte stringentă, nu mai există oameni fizic pentru că nu mai sunt în țară. Sunt peste 4 milioane de oameni plecați din țară în industria ospitalității din Spania, Italia, din toate zonele turistice deținute de români pentru că societatea nu le oferă în ansamblul ei ceea ce așteaptă. Nu salariul este problema principală pentru că oamenii din turism au mărit salariile, societatea în ansamblul ei, ceea ce înseamnă educația, serviciile de sănătate, ceea ce văd că se întâmplă cu societatea în ansamblul ei și abordările publice politice, temele lansate nu sunt în nici un caz temele pe care societatea le așteaptă în acest moment, toate aceste lucruri face ca românii să plece din țară„, a declarat Florin Jianu.
Florin Jianu a mai precizat că se v-a ocupa de un studiu privind îmbunătățirea vaucherelor de vacanță. „Turismul pe litoral din acest an a crescut cu 25-30% și datorită vaucherelor de vacanță. Noi ne ocupăm în acest moment de un studiu pe baza cărora vom fundamenta necesitatea continuării vaucherelor de vacanță, impactul pe care acestea le-au avut în economie și propuneri de îmbunătățire acestor vauchere de vacanță. În discursul public al ministrului sau al Guvernului, privind menținerea sau înlocuirea vaucherelor de vacanță nu fundamentează în niciun fel științific această bază. Vaucherele de vacanță sunt o măsură concretă de menținere a turismului românesc. Dacă investim în turismul românesc, investim în formarea profesională, în salarii, în economia românescă„, a mai spus fostul ministru al turismului, Florin Jianu.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Jianu: Puterea unui ministru al turismului trebuie să fie mai mare în Guvern”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI