Judecatoria Constanta a amanat pentru la toamna audierea copiilor in Dosarul Micul Regat

Judecatoria Constanta
Judecătorul de caz a dat un nou termen pentru sfârșitul lunii septembrie în Dosarul Centrului educațional și de dezvoltare timpurie „Micul Regat” din Constanța, deoarece Jandarmeria nu a putut pune în aplicare vineri mandatele de aducere la audiere în instanță a cinci minori citați de magistrat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, Răzvan Puiu Ivan, a declarat că mandatele de prezentare la audiere nu au fost puse în aplicare pentru că echipajele Jandarmeriei, alcătuite din femei-ofițer însoțite de psihologi și asistenți de la Direcția de Protecție a Copilului, nu i-au găsit pe copii la reședințele indicate de instanță, părinții acestora motivând că sunt plecați din oraș.
În fața acestei noi situații, judecătorul de caz, Bogdan Alexandru Arhip, a amânat procesul programând un nou termen pentru data de 23 septembrie. Avocații au solicitat din nou renunțarea la audierea minorilor, cerere respinsă de judecător, care a hotărât să emită noi mandate de aducere pe numele acestora pentru termenul următor și a cerut Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța să trimită reprezentanți în instanță la termenul la care vor fi audiați copiii. De asemenea, magistratul l-a avertizat pe avocatul care solicită renunțarea la audierea copiilor că îl va amenda dacă insistă cu acest comportament, precizând că nu va încheia cercetarea judecătorească a cazului fără audierea minorilor, aceștia fiind constituiți ca parte în caz, alături de părinții lor și cu pretenții de despăgubire în valoare de câte 100.000 de euro.
În replică, tutorii legali ai copiilor ce urmează să fie audiați în dosar au formulat cerere de strămutare a procesului, după ce Judecătoria Constanța a respins toate cererile de recuzare a completului ce s-au formulat în cauză, hotărârea urmând să fie pronunțată de Curtea de Apel Constanța până la noul termen din septembrie.
În dosarul Centrului educațional și de dezvoltare timpurie ”Micul Regat” din Constanța, mai multe cadre didactice de la această instituție sunt acuzate de purtare abuzivă, ele fiind judecate după ce au fost reclamate că au maltratat copiii.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Judecatoria Constanta a amanat pentru la toamna audierea copiilor in Dosarul Micul Regat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI