Klaus Iohannis: Am discutat cu cancelarul german despre criza politică

Iohannis si Merkel1
Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială la Berlin, a discutat, luni, cu cancelarul Angela Merkel şi despre criza politică de la Bucureşti, transmiţându-i acesteia că avem o criză în interiorul coaliţiei de guvernare, dar că România este o ţară stabilă, solidă şi a solicitat celor implicaţi în divergenţe să găsească soluţii urgente, ”ceea ce fără îndoială să se va şi întâmpla”.

”Dorim ca statul de drept să fie întărit în România. Celelalte sunt probleme interne”, a declarat Angela Merkel, răspunzând la o întrebare legată de criza politică de la Bucureşti.
Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la declaraţia comună cu oficialul german, că subiectul a fost discutat.
”În mod natural doamna cancelar nu vrea să exprime o opinie, am avut o scurtă discuţie pe această temă şi am transmis mesajul că avem o criză în interiorul coaliţiei de guvernare, dar România e stabilă şi am solicitat celor implicaţi să găsească soluţii urgente”, a declarat preşedintele Iohannis.
Întrebat de un jurnalist german dacă actuala criză internă va afecta politica externă a României, şeful statului a replicat:
”Nu are absolut niciun efect, avem o criză politică interă, pe care am definit-o ca fiind interpartinică. Politica europeană şi politica externă a României nu sunt influenţate sub nicio formp de această criză”.
”Este vorba de domenii în care eu am o implicare foarte puternică şi interesul meu este să limitez lucrurile, iar toţi politicienii importanţi din România sunt de aceeaşi părere cu mine. (…) În mod interesant, în România suntem de aceeaşi parere (cu privire la importanţa politicii externe – nr..)”, a declarat, de asemenea, preşedintele Iohannis.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Klaus Iohannis: Am discutat cu cancelarul german despre criza politică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI