Klaus Iohannis: Mergeți la vot să arătăm că nu suntem un neam de hoți!

Klaus_Iohannis5
Președintele Klaus Iohannis a participat sâmbătă la primul miting electoral din țară, chiar la Iași. Iohannis i-a ironizat pe liderii PSD spunând că Iașiul este un oraș foarte fain și că nu ai nevoie de niciun jandarm ca să vii aici.

Șeful statului a participat la lansarea oficială a candidaților PNL la alegerile europarlamentare în capitala Moldovei, sub pretextul campaniei pentru referendumul pe justiție, care va avea loc în aceeași zi cu scrutinul european. Fără o idee clară, şeful statului a încercat să le explice participanţilor la miting că de ieşirea la referendum depind autostrada care va lega Iaşiul de restul ţării, dar şi alte proiecte. Președintele Iohannis i-a îndemnat pe ieșeni să meargă la vot pe 26 mai.
”Am venit acum pe jos, am trecut pe la Trei Ierarhi. Am văzut mulți oameni. Nu știu cum se face, dar parcă nu bătea cu filmul văzut alaltăieri. Oameni primitori, foarte calzi și dacă ar fi mereu așa, ar fi foarte bine. Mă întreabă unii așa: ce-i cu referendumul ăsta, de ce trebuie să facem noi referendum? Istoria este importantă și trebuie să ne uităm înainte să vedem de ce votăm. Au venit niște oameni tare inimoși să-mi spună că Iașiul are nevoie de autostradă. Așa este! Și atunci de ce nu se face autostradă? Păi este simplu: pentru că PSD guvernarează. Alți oameni mi-au zis ce bine ar fi să avem și noi niște spitale ca lumea. Au perfectă dreptate! Noi avem bani europeni pentru spitale regionale de ani și ani. M-a întrebat omul: domnule președinte și atunci de ce n-avem spitale? Pentru că PSD guvernează. Se vede că avem o problemă când vorbim despre justiție, despre stat de drept și mai nou a devenit foarte complicată, fiindcă avem pe unii infractori care s-au cocoțat taman în vârful statului. Așa nu se poate. Dacă pierdem independența justiției, dacă pierdem justiția dreaptă, atunci pierdem și șansa pentru autostrăzi, atunci pierdem și șansa pentru spitale și șansa de a avea grădinițe și școli bune pentru copiii noștri. Atunci începem să pierdem și bani. În definitiv, dacă îi lăsăm pe ei să ne strice țara, la urmă nu vor plăti ei, vom plăti noi. Românii vor plăti. Așa nu se poate. Nu putem să folosim aceleași metode pentru că noi nu suntem hoți, noi suntem români”, a precizat Klaus Iohannis la mitingul PNL de la Iași”.
Şeful statului a amintit de Summitul de la Sibiu de joi, unde au venit toţi liderii UE, precizând că România contează în Europa, precum şi votul românilor în 26 mai.
„Ce e de făcut, fiindcă suntem într-o ţară europeană, democrată. Nu putem folosi aceleaşi metode, fiindcă nu suntem hoţi. Noi suntem români. Atunci ce e de făcut? E simplu. Trebuie să mergeţi la vot. Acest vot, spun unii, tot ăia care au fost alaltăieri şi au încercat să vă umilească la voi acasă. Spun asta cu referendumul e o poveste. Nici europarlamentarele nu contează. Asta vă spune gaşca aceea care încearcă să pună mâna pe România. Nimic mai fals. Votul vostru contează. Alaltăieri am avut un summit. Am adus Europa în România. Au venit în România toţi liderii europeni şi atunci am învăţat un lucru important. În Europa, România contează. În Europa, votul românilor contează. Locul nostru este în Europa. Voi sunteţi Europa. Pentru toate acestea mergem la vot. Pentru viitorul nostru, pentru viitorul copiilor români, pentru noi toţi pe 26 mai mergem să votăm”, a conchis Klaus Iohannis.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Klaus Iohannis: Mergeți la vot să arătăm că nu suntem un neam de hoți!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI