Klaus Iohannis, primit cu aplauze de participanţii la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale

Ziua-Nationala-a-Romaniei

Preşedintele ales Klaus Iohannis a ajuns la Alba Iulia, fiind întâmpinat de un grup de localnici îmbrăcaţi în costume populare, care l-au servit cu pâine, sare şi pălincă tradiţională, iar cei prezenţi la manifestările de Ziua Naţională l-au aplaudat. Iohannis a declarat că în calitate de preşedinte al României îşi propune redescoperirea, împreună, a ideii de unitate naţională.

Ziua-Nationala-a-Romaniei2014
Klaus Iohannis a ajuns la Alba Iulia în jurul orei 11.30, fiind primit cu aplauze de participanţii la manifestările dedicate Zilei Naţionale, transmite corespondentul Mediafax.
Preşedintele ales, care poartă la gât un fular tricolor, a primit din partea unei ştafete a veteranilor un steag tricolor, pe care l-a înmânat directorului Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, urmând ca steagul să fie expus în muzeu.

Ulterior, Iohannis a depus o coroană de flori la bustul Regelui Ferdinand din faţa Catedralei Reîntregirii, apoi a trecut prin mulţime, oprindu-se de mai multe ori pentru a saluta oamenii care îi stigau „La mulţi ani, domnule preşedinte!”.

Ziua-Nationala-a-Romaniei1
Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Naţională:
Ca preşedinte al României, îmi propun să redescoperim împreună ideea de unitate naţională„, a spus Iohannis, în discursul său.
Ziua de astăzi este cel mai bun prilej pentru a vedea care sunt marile noastre restanţe„, a continuat Iohannis.
El a precizat că, în perspectiva aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, România trebuie să aibă obiective naţionale, legate de locul ei în Europa şi în lume, de propria sa dezvoltare, de reducerea decalajelor între regiuni, de conectare la Europa prin infrastructură, precum şi obiective naţionale legate de educaţie, de reformarea instituţiilor publice care servesc cetăţenii.
Suntem astăzi o naţiune de cetăţeni care au arătat în faţa întregii lumi că preţuiesc valorile democraţiei şi că îşi doresc o schimbare„, a mai spus Iohannis.
Viitorul îl construim printr-un act de voinţă asumată. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!
Sute de persoane participă la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale. Manifestările au început în jurul orei 9.30 cu festivităţile solemne de depuneri de coroane la statuile lui I.I.C Brătianu şi Iuliu Maniu din centrul municipiului Alba Iulia, urmate de ceremonii solemne la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul şi la busturile Regelui Ferdinand şi Reginei Maria din faţa Catedralei Reîntregirii.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Klaus Iohannis, primit cu aplauze de participanţii la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI